Ugrás a tartalomhoz

e-ügyintézés

E-ügyintézés

 

tovább

valasztas

Választások

 

tovább

kormanyablak

Kormányablak

 

tovább

korerdeku telefonszamok

Fontos telefonszámok

 

tovább

Hírek

Nyertes abonyi projektek

Nyertes abonyi projektek

Ahogyan Pető Zsolt polgármester az elmúlt hét végén közösségi oldalán bejelentette: Magyarország Kormánya XII. 3.-án hozott határozatot arról, hogy Abony Város Fejlesztési Programját 174.249.525 forinttal támogatja.

Gyergyószéki értékeink- fotókiállítás

Gyergyószéki értékeink- fotókiállítás

A Gyergyószéki értékeink című szabadtéri  fotókiállítás Budajenő, Lakitelek, Csongrád és Debrecen után Abonyba  érkezik  egy újabb magyarországi helyszínre.

Újabb nyertes pályázat: fejlesztések Abony zártkertes részén

Újabb nyertes pályázat: fejlesztések Abony zártkertes részén

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. arról értesítette Abony Város Önkormányzatát, hogy sikeres volt az a pályázat, melyet Abony zártkertes részére nyújtottak be.

Elhunyt Bácsi József, az ABOKOM korábbi igazgatója

Elhunyt Bácsi József, az ABOKOM korábbi igazgatója

Fekete zászló leng a Polgármesteri Hivatal főbejáratánál, tudatva, hogy 2021. december 2-án elhunyt Bácsi József az ABOKOM KHT korábbi ügyvezető igazgatója.

Falazási munkálatok

Falazási munkálatok

A mai napon kooperációs megbeszélést tartottak az épülő Varga János Birkózócsarnoknál, melyen a projektben résztvevők egyeztették a legfontosabb feladatokat. Elkezdődtek a falazási munkálatok.

Sikeres véradás az SGN Steelnél

Sikeres véradás az SGN Steelnél

Az abonyi SGN Steel Kft-nél hagyományosan szerveznek véradásokat. December első napján a cégnél a munkatársak és persze más abonyiak is adtak vért.

 

„Sej Nagyabonyban csak két torony látszik" szól az idén 150 éves gyűjtésből származó népdal, melyet Kodály Zoltán Háry János daljátéka tett közismertté. A megénekelt két torony mellett azonban számtalan érték van településünkön, melyekre méltán vagyunk büszkék és amelyeket különleges vendégszeretet mellett szeretnénk bemutatni a hozzánk érkezőknek. Abony Városa egy szép ékszerdoboza Magyarországnak, az Alföld közepén.

Abony egy karnyújtásnyira van Budapesttől. Csupán mintegy 50 perces autóúttal, vagy akár emeletes vonattal is gyorsan elérhető településünk, ahol az egykori 23 egykori nemesi kúriából 12 régi műemlék még ma is megtekinthető. A közelmúltban megújult a város patinás főtere, melyet a Kinizsi Városkapu és a Millenniumi szoborpark, az Abonyi Országzászló egészít ki. Sok szép szobor, köztéri műalkotás díszíti városunkat. Ezek egyike a Kossuth relief, mely Kossuth Lajos 1848-ban nálunk mondott beszédének állít emléket.

[tovább olvasom...]

polgarmester

Közérdekű információk

Felhívás kitüntetések adományozásával kapcsolatos javaslattételre

Felhívás kitüntetések adományozásával kapcsolatos jav…

Abony Város Önkormányzatának Képviselő-testülete annak érdekében, hogy a város fejlődésének elősegítésében, érdekeinek előmozdításában, az itt lévő emberi értékek gyarapításában kifejtett kimagasló, példamutató tevékenységet elismerje, a kitüntetések alapításár...

Bejelentési kötelezettség vendéglátósok részére

Bejelentési kötelezettség vendéglátósok részére

TÁJÉKOZTATÓ  vendéglátóhely üzlettípus bejelentési kötelezettségről

 

human szolgaltato kozpont
uzleti park abony
sportcsarnok
muvelodesihaz
abakom
termal strandfurdo
ifjusagi tabor
abonyi naplo

Közelgő programok

Események nem találhatóak
levendulavilag 1