Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.01.22 P.

Levendulavilág

A levendula régen több már, mint szüleink idejében, amikor főleg molyirtónak, szekrényillatosítónak használták. Az elmúlt években méltán közkedvelt lett, hiszen nagyon sokoldalú növényről van szó. Szépsége mellett a belőle készült termékek is egyre népszerűbbek, úgymint a levendulás szörp, fagyi, sütemény, vagy az olajából készült aromaterápiás termékek, szappanok és még sorolhatnánk.

levendulamezo

Az ABOKOM Nonprofit Kft munkatársai közfoglalkoztatás keretében a saját termelésből előállított növények szárított virágzatából készítenek ajándéktárgyakat, dekorációs elemeket.

Az állandó, népszerű termékek mellett, minden évben néhány szezonális újdonság is készül, kiemelten készülünk az ünnepekre. Valentin napra szívekkel, nőnapra virággal, húsvétra nyuszikkal. A téli ünnepre karácsonyi manó, fenyő, angyalszárny, zsákocska kapható, amik nem csak ajándéknak, hanem a karácsonyfát díszíteni is kiválóak lehetnek. A kellemes színvilágú termékek, bármely stílusú lakás mutatós kiegészítői lehetnek.

A levendulás dísztárgyak a térségben több helyen is megvásárolhatók (Cegléd – DPMG Gazdabolt, Szolnok – Művelődési Ház, Specu Kézműves Üzlet, Abony – Művelődési Ház), illetve az abonyi Piacon minden hétköznap délelőtt. Az abonyi székhelyű közelibolt.hu-val kötött szerződésnek köszönhetően online is rendelhetők a termékek.

facebook

 

Együttműködés keretében a levendulás tárgyak már Németországban is elérhetőek. A jelenlegi járványhelyzet miatt mind a hazai, mind a külföldi vásárok elmaradnak, így ott nem tudunk megjelenni, de a „kulturkex” Német – Magyar közösségi házzal kötött szerződésnek köszönhetően a külföldi megrendeléseket is teljesíteni tudjuk.

Facebook oldalunkon rendszeresen tájékoztatjuk a levendulás termékek kedvelőit az újdonságokról, rendezvényekről, megjelenési lehetőségeinkről: Abony Levendulavilág néven.

 

lev1

 

2940 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak