Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.03.01 K.

Abony felkészül a menekültek befogadására

Pető Zsolt polgármester írja közösségi oldalán: Az Ukrajnában folyó háború humanitárius segítségnyújtást igényel.

A sajnálatos események kapcsán több százezer ukrán állampolgár hagyta el hazáját, és egyre többen érkeznek Magyarországra. Jelenleg még nem ismert előttünk, hogy Abonyba érkeztek volna ukrajnai menekültek, azonban minden eshetőségre fel kell készülnünk.

Magánszemélyek már jelezték, hogy hamarosan befogadnak egy három fős családot, melyhez segítséget is kértek a helyi önkormányzattól. A fenti események miatt a mai napon ülésezett Abony Város Humánpolitikai Bizottsága, mely megbeszélésen részt vettek a Polgármesteri Hivatal témában érintett vezető tisztségviselői és a Humán Szolgáltató Központ vezetője is.

Döntés született arról, hogy a Köztársaság utcában található önkormányzati tulajdonú ingatlanokat jelöljük ki első körben az Ukrajnából érkezők elszállásolására.

Két épület is alkalmas erre: az Idősek Napközi Otthona, illetve a jelenleg civilek által használt korábbi tűzoltósági gyűléseknek helyet adó ingatlan. Amennyiben ezek betelnek, szükség lehet a Városi Sportcsarnok fenti termének használatára, illetve új helyek megnyitására.

Fekvő alkalmatosságokat, hálózsákokat, takarókat beszerez az önkormányzat. Biztosítani kívánjuk a tisztálkodási és mosási lehetőséget is.

Fentiek mellett vélhetően szükség lesz a hozzánk érkező embertársaink meleg étellel történő ellátására is.

Természetesen tovább folytatjuk a humanitárius gyűjtő akciót is, mely adományokat a Magyar Vöröskereszt juttat el a megfelelő területekre. A mai megbeszélés után megállapodtunk, hogy egy gyors és napi szintű kommunikációra képes messenger csoportot hozunk létre az Ukrajnából érkezők legoptimálisabb önkormányzati segítségnyújtása céljából.

1005 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak