Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.11.16 K.

Kinizsi Pál Gimnázium: Készül a fejlesztési terv

Tervezői egyeztetés kezdődött a Kinizsi Pál Gimnázium felújításának és bővítésének koncepciójáról.

Az előkészítő munkában a képviselő- testület és szakbizottságok tagjai mellett a tankerületi központ munkatársai, a gimnázium tantestülete és tanulói is részt vesznek.

November 15-én a tervezéssel megbízott szakember dr. Oláh Mihály Zoltán okleveles építészmérnök Pető Zsolt polgármesterrel és a képviselőtestület tagjaival, valamint a pedagógusokkal és a diákokkal tekintette át és vitatta meg az eddig rendelkezésre álló a fejlesztési koncepció munkaanyagát.

Pető Zsolt elmondta: Cél, hogy a jelenlegi épület megújításával és bővítésével jövőt teremtsünk az iskolának, mely modern és vonzó környezetet biztosít a diákok, illetve a pedagógusok számára. A város népességmegtartása és fejlődése szempontjából kulcs fontosságú a Kinizsi Pál Gimnázium erősítése. A város gazdasági programja, a Szeretlek Abony Program is tartalmazza az iskola korszerűsítését és tantermi bővítését, mely az előttünk álló uniós fejlesztési időszak pályázataiból valósággá is válhat.

A Városházán megtartott megbeszélésen a tervező beszélt a régi szép, patinás épület múltjáról, jelenéről, és a fejlesztési elképzelések legfontosabb alappilléreit is bemutatta a jelenlévőknek. dr. Oláh Mihály Zoltán elmondta, hogy olyan iskolai környezetet kell teremteni Abonyban, mely vonzerővel bír a fiatalok számára és amely a tanulás mellett minden olyan élményt biztosít, melyeket most csak távoli városokban érhetnének el.

A város jövője szempontjából kiemelten fontos, hogy a diákok – ameddig csak lehet – helyben tanulhassanak, helyben tölthessék el a szabadidejüket. Erre alapozva készült el a fejlesztési koncepció. A tervezett épületben megújul a jelenlegi épület (új bejárattal és belső terekkel), valamint nyolc tanteremmel és szaktantermekkel, valamint kiszolgáló helyiségekkel bővül ki egy új épületszárny megépítésével. A diákévek élményét a belső közösségi terek biztosíthatják majd, mintegy 240 tanulót megcélozva.

„A fentiekre alapozva készült ez a koncepció. Részemről ennek a bemutatónak az a célja, hogy megbeszéljük, hogy mi az az út, melyen érdemes előre menni. Fő cél, hogy olyan gimnáziumot hozzunk létre helyben, Abonyban, amely gyakorlatilag azt a minőséget hozza el az abonyi és a térségben élő diákok számára, amit most csak nagyvárosokban érhetnének el. Ez egy olyan iskola lehet, mely erről a pontról egyben kitekintés is a nagyvilágra.”

Abony Sajtó

 

1305 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak