Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.09.08 Sze.

Blaskó Sándor csodálatos világa

Blaskó Sándor szobrászművészt szeptember 8-án otthonában kerestem fel.

A művész éppen nagy munkában volt, legújabb alkotása a reformáció évfordulója alkalmából készül, és Cegléden állítják fel pár hét múlva a Vasútállomásnál. A tölgyfából készült szobor egy pelikán anyát ábrázol, mely kicsinyeit táplálja. A pelikán az önfeláldozó szeretet jelképe.

szo0 640 480

Blaskó Sándor műtermében csodálatos, egyéni művészi világ tárul elénk. Az alkotó szobrait Abonyban is több helyen megcsodálhatjuk. A közelmúltban sajnálatos módon a Kolera Temetőben található kereszten lévő Krisztust ábrázoló szobor tönkrement. Valószínű, hogy azt a leszakadó faágak csonkították meg. Ez is Blaskó Sándor jó 20 évvel ezelőtti műalkotása volt.

szo9 640 480

A művész otthonába vitte a torzót, mely sajnos javíthatatlanná vált. Blaskó Sándor szerint még a szándékos rongálás sem zárható ki.

szo25 640 480

szo3 640 480

A szobrászművésszel arról is beszélgettünk, hogy a Kolera Temető keresztje, és az azon lévő Krisztus hogyan lenne pótolható. Szó esett a téma újra gondolásáról, illetve új alkotás készítéséről is. Bízzunk benne, hogy a közeljövőben újabb Blaskó Sándor szoborral, alkotásokkal gyarapodhat, gazdagodhat Abony Városa.

szo8 640 480

Lőrinczy Veronika

 

1872 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak