Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.09.02 Cs.

Mészáros László napirend előtti felszólalása

Mészáros László, a Pénzügyi Bizottság elnöke, önkormányzati képviselő a legutóbbi képviselő- testületi ülésen napirend előtt többek közt felszólalt a Mónusz Illés és a Knézich utcák témakörében.

 A képviselő a lakók kéréseit tolmácsolta az önkormányzat felé.

„A lakók többször megkerestek az útépítésekkel kapcsolatban. Első sorban pályázatfüggő az útépítés. Hasonló a kérdés, illetve a válasz a Nyírfa utca esetében is, bár ott még rosszabb az út állapota. A vasútállomás előtti hulladékgyűjtő edényzetek témájában is szeretnék szólni. Köszönet érte, hogy a tavasszal kihelyezésre került egy. Ugyanakkor nap, mint nap úgy veszem észre, hogy ez az egy edényzet kevés. További hulladékgyűjtő edényzetet kellene a kerékpártároló oldalába kihelyezni. Ez az egy nagyon gyorsan meg szokott telni. Jelentős forgalma van reggelente – úgy veszem észre- az ABC-nek, hála Istennek. Egyre többen utaznak, per pillanat úgy tűnik, hogy a járványveszély megszűnt. Egyre nagyobb igény lenne újabb hulladékgyűjtő edényzet kihelyezésére. Kérném, hogy amennyiben van hulladékgyűjtő edényzetünk, akkor a kerékpártároló mellé helyezzünk ki.”-kérte felszólalásában Mészáros László önkormányzati képviselő, bizottsági elnök

Pető Zsolt polgármester viszontválaszában elmondta, hogy csak tovább tudja erősíteni azt, amit már korábban elmondott a Mónusz illés és Knézich utcával kapcsolatban.

„Az itt élőknek azt tudjuk mondani, hogy akarjuk és szeretnénk mi is megépíteni az utat, ennek megfelelően a tervek elkészültek. Bízzunk benne, hogy mihamarabb lesznek forrásaink is, és akkor ezek megvalósulhatnak. Elsők között lesznek ezek az utak. A Nyírfa utcával kapcsolatban mondtam, hogy ott először útalap készítésre lesz szükség. Elég szabálytalan vonalvezetésű utca. Ennek a tervezése elhúzódó feladat lesz. Jövőbeni nagy feladat.

Azt gondolom, hogy a vasútállomáson már javított a helyzeten az a hulladékgyűjtő edényzet, melyet kihelyezett az ABOKOM. Egyeztetünk róla, meg fogjuk beszélni újabb kihelyezését. Ezeknek 45 ezer forint darabja, a központban helyeztük el őket főként, a frekventált helyeken első körben. Illetve azokat az edényeket cseréltük le, amik már átrozsdásodtak és használhatatlanná váltak. Természetesen ennek ellenére, ahol szükség van rá ott próbálunk beavatkozni”- mondta viszontválaszában Pető Zsolt Abony Város polgármestere

1176 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak