Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.06.18 P.

Ma szobrot avatunk

Pető Zsolt polgármester: Illusztris vendége van Abonynak Varga Gábor szobrászművész személyében, aki többek között Szolnokon a „Kérészek tánca” című szoborkompozíció alkotója.

Összesen országszerte mintegy 200 köztéri műalkotást tudhat magáénak Varga Gábor. A mai napon 16 órakor a Somogyi Imre Általános Iskola épülete előtt avatjuk fel Varga Gábor első abonyi szobrát, mely az iskola névadóját, Somogyi Imrét ábrázolja. Sajnálatos módon 10 évvel ezelőtt ellopták a talapzatáról az előző műalkotást, melyet ebben az évben sikerül pótolnunk önkormányzati támogatásból.

Varga Gábor: „Szeretem Abonyt, nagyon tetszik a Városközpont, rengeteget fejlődött az elmúlt években. Gratulálok az abonyiaknak! Öröm számomra, hogy szobrommal én is hozzájárulhatok Abony Város értékteremtő munkájához, melyhez ezúton is sok sikert kívánok!”

A szobrászművészt dolgozószobámban fogadtam, majd a művelődési ház munkatársával városnéző sétára indultak. Varga Gábornak nagyon tetszett a dupla szív dekoráció is.

Ne feledjék: Ma 16 órakor Varga Gáborral közösen avatjuk fel Somogyi Imre szobrát a Somogyi Iskola épülete előtt, melynek anyaga pirogránit, és az eredeti teljes másolata.

 

770 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak