Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.05.07 P.

Fejlesztéseket elősegítő döntések születtek

Abony város gazdasági programjának megvalósítása és a várható uniós fejlesztési források célszerű felhasználása érdekében több településrendezéssel kapcsolatos döntést hozott Abony város polgármestere.

A helyi gazdaság erősítése és a jövőbeni fejlesztési lehetőségek bővítése érdekében megkezdődött a Parkerdő melletti mintegy 13 hektáros szántóterület általános gazdasági övezetbe való átsorolása, valamint az üzleti park mellett szabadon álló három hektáros egykori vásártér gazdasági és szolgáltató övezetté alakítása. Az önkormányzat saját területei mellett több magánkézben lévő ingatlan gazdasági célú fejlesztését is elősegíti a most meghozott polgármesteri határozat. A gazdasági célokon túl a Parkerdő különleges pihenőpark övezetbe sorolásáról, valamint a Strandterület bővítéséről született döntés.

Pető Zsolt polgármester:

„Az ipari és szolgáltató vállalkozások le- és betelepülésére alkalmas területek kialakításával szeretnénk lehetőséget teremteni a helyi gazdaság erősödéséhez. E mellett meg kell teremteni az alapokat a településfejlesztési programunk megvalósításához, ezen belül a strand, illetve a parkerdő jövőbeni fejlesztéséhez, valamint az ehhez szükséges uniós források elnyeréséhez.”

1018 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak