Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.04.22 Cs.

Keressük az Év Fáját!

Abony Városa szeretne részt venni az Ökotárs Alapítvány által évek óta hagyományosan meghirdetett Év Fája versenyben.

Ezzel kapcsolatban a fontos tudnivalók olvashatók cikkünk végén. Szeretnénk kérni javaslatot arra vonatkozóan, hogy milyen fával pályázzunk a versenyen. Nagyon fontos, hogy az adott fa közterületen legyen, nem első sorban a szépsége alapján választják ki az Év Fáját, hanem fontos, hogy valamilyen történet kapcsolódjon az adott fához. Kérjük tehát kedves Olvasóinkat, hogy április 30-ig legyenek kedvesek javaslatot tenni itt üzenetben, kommentben vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen az Év Fájára. Kérjük, hogy küldjenek nekünk képet, pontos helymeghatározást, valamint egy kis leírást, történetet az adott fáról.

A beküldött fákból a későbbiek során kerül kiválasztásra az, melyet beküldünk az országos pályázatra, melynek nevezési határideje május 10.

A pályázatról:

Idén is olyan fák vagy facsoportok nevezését várja a vetélkedőt szervező Ökotárs Alapítvány, amelyek fontos szerepet töltenek be a jelölő közösség, a környéken élők életében. Előnyt jelent, ha a jelöltet sokan támogatják, őshonos fajt képvisel, közterületen áll, ha életét vagy életterét veszély fenyegeti. Nem számít azonban a faegyed vagy a facsoport szépsége, mérete vagy életkora.

A korábbi évekhez hasonlóan az http://evfaja.hu/ oldalon keresztül lehet beküldeni a nevezéseket május 10-ig a fa vagy facsoport történetét és képeit mellékelve. Bárki jelölhet - családok, iskolai osztályok, civil szervezetek, baráti társaságok vagy munkahelyi közösségek is. Minél többen támogatják a nevezést, annál jobb, hiszen ez bizonyítja, hogy a fa valóban különleges szerepet tölt be a közösség életében.
A nevezett fák illetve facsoportok közül az Ökotárs négytagú szakmai zsűrije választja ki azt a 10 döntőst, amelyekre a közönség a júliustól októberig tartó voksolás folyamán szavazhat – itt dől el, hogy melyik fa nyeri el a címet ebben az évben. Az Év Fája egy egészségügyi felmérésben részesül, és ha szüksége van rá, egy speciális ápolásra szóló utalványt is kap, amit díjátadó ünnepség keretében nyújtunk át a fát jelölőknek (várhatóan novemberben).

729 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak