Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.04.25 Cs.

Kedves vendégek Abonyban

Kozármislenyből jutaztak hozzánk

Nagy öröm ért, mikor Tarcsay Gyöngyvér Kozármislenyből felkeresett, hogy ismét eljönnek Abonyba, ugyanis meghívást kaptak Csányi Sanyi bácsi Borvacsorájára. Gondoltak egyet és úgy döntöttek, hogy ha már lúd, legyen kövér: ha már ennyit utaznak és, mert nagyon szeretik Abonyt, nem csupán az előadást nézik meg, hanem el szeretnének tölteni Abonyban egy teljes hétvégét.

Gyöngyvér szavaival élve: "Három nap gyönyörűség értük, velük… már "hazamentünk"… kis - és nagy csoportunk volt már a nagyon szerethető városban.”

Pénteken este érkezett a nyolc fős, csupaszív emberekből álló csapat. A Góréban az abonyi daloskönyv, Kovácsi Ida abonyi mézeskalácsai, bográcsos babgulyás és házi koncert várta őket. Egedi Miklós és az Abonyi Fúvószenekar Szaxofon Együttese mind a főzésben, mind pedig a muzsikálásban kitett magáért!

Szombat délelőtt Jandácsik Antal és Papp János jóvoltából lovaskocsiról néztük végig városunk épített örökségeit, nevezetességeit. A vendégek kívánság volt, hogy a kistérségben is szeretnének valamit megismerni. Nagy kedvencem, a tápiószelei kúriamúzeum, a Blaskovits Múzeum mellett döntöttem. Közmegelégedésre! Visszatérve Abonyba, egy kiadós ebédet várt a Móricz Vendéglőben, majd rövid pihenés után a Borvacsora megtekintése a Kultúra Háza szinháztermében..

Vasárnap, mielőtt még haza indultak volna vendégeink, látogatást tettünk az Táborhegyi Levendulakertben Szabó Krisztiéknél, ahol, idézem Gyöngyvért: „Ki a szabadba! …élveztük a napsütést… tudorai lettünk a levendula ültetésnek…gondozásnak. Képet kaptunk egy nagy család mindennapjaiból…nem könnyű, de pozitív életfelfogással minden megoldódik." Kriszti lánykái már dolgos részesei a családi vállalkozásnak. Ők vezetik a boltocskát. "Vásároltunk is feszt…majd ÖLELÉS HEGYEK KÖZEPETTE BÚCSÚT INTETTÜNK…” - ismét Tarcsay Gyöngyvért idéztem.

Mi pedig köszönjük, hogy újra itt voltatok velünk, nálunk és várunk vissza benneteket, kedves Kozármislenyiek!

Király Borbála

43 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak