Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.02.24 Sze.

terepen Czagány Zsolttal

Czagány Zsolt a polgármesterrel közösen tekintette át a választókerület megoldandó feladatait. 

Czagány Zsolt, a 7. számú választókerület önkormányzati képviselője február 12-én Pető Zsolt polgármesterrel közösen járta be azokat a területeket a körzetben, ahonnan lakossági jelzések, kérések érkeztek a képviselőhöz. Minden egyes problémát áttekintettek, a bejárásról jegyzőkönyv is készült, mely tartalmazza azon intézkedések listáját, melyeket az elkövetkező időszakban meg kell és meg lehet tenni.

A bejárás a Kőröstetétlen felé vezető útszakaszon kezdődött, mert korábban oda több alkalommal illegálisan helyeztek el szemetet. Czagány Zsolt jelezte ezt az illetékeseknek, a Közterület- felügyelet munkatársai hathatósan intézkedtek, bírságot is kiszabtak. Eljárások indultak. Czagány Zsolt önkormányzati képviselő is szívügyének érzi az illegális hulladéklerakók felszámolását. A szemét az út menti illegális lerakókból „eltűnt”, köszönhetően a gyors intézkedésnek, melyben az ABOKOM Nonprofit Kft., és a Magyar Közút együttműködött a hulladék elszállításában. E mellett az ABOKOM munkatársai az út menti árkokban lévő szemetet is összeszedték, a Magyar Közút elszállította. A szemétlerakók megszüntetésében az érintett földtulajdonosok is aktívan működtek közre.

Czagány Zsolt Pető Zsolt polgármesterrel végigjárta azon utcákat, ahol igényt jelentettek be a lakosok új közvilágítási lámpatestek felszerelésére. Az egyes helyeken a Promex- Vill Kft munkatársai meg fogják vizsgálni az indokoltságot, és a lehetőségeket. A kritikus szakaszokon, a kanyarokban valóban indokoltak az új közvilágítási lámpatestek. Így például a Szövetkezet úti kanyarban már most indokoltnak tűnik egy új lámpatest. A megfakult, tönkre ment közúti jelzőtáblák is szóba kerülte, várható ebben a tárgykörben is intézkedés.

A Szövetkezet út- Baross Gábor út sarkán a képviselő és a polgármester megtekintette a belvízelvezető rendszert, melyet szépen rendbe tettek az ABOKOM munkatársai. Folyamatban van a belvízelvezető rendszer korszerűsítésére a tervek kidolgozása, amennyiben pályázati lehetőség lesz, élni fog vele a helyi önkormányzat. Így, a Baross Gábor úti belvízelvezető hálózat is felújításra kerülhet. A közelmúltban a Magyar Közút felújította a Baross Gábor utat, az út korábbi állapotával kapcsolatban Czagány Zsolt képviselő kérte a segítséget. Mára megvalósult a beruházás, mely a tervek szerint folytatódik a Mátyás király út közútkezelő által történő felújításával. Stratégiailag ez nagyon fontos, hiszen az Abonyi Üzleti Park innen közelíthető meg.

A bejárás során több utca útfelületének minőségét is megtekintette a polgármester és a képviselő. A Bartók Béla út egy szakasza önerőből már a múlt évben kapott mart aszfaltot és felületi emulziós rétegzárást. Elmondható, hogy az út stabil, jó állapotú maradt. Így a jövőben a Bartók Béla út másik szakaszán is hasonló beavatkozást terveznek, felújítják az utca másik felét is.

A bejárás utolsó helyszíne a Csiky lapos volt, ahol egy átvezető út tulajdonviszonyának rendezését követően lesz lehetőség felújításra a tavacska mellett.

  

 

 

739 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak