Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.01.29 H.

Galambkiállítás és rajzverseny díjátadó

Gratulálunk minden díjazottnak!

Polgármesteri köszöntő beszéd a díjátadó ünnepségen

Kedves Galamb, Baromfi és Díszmadár Tenyésztők!

Abony város nevében szeretettel köszöntöm önöket a V-227 Abonyi Galamb és Kisállattenyésztők Egyesülete és a Német Kiállítási Galambfajta Klub, a Magyar Texán Fajtaklub és az V-302 Egyesület, Mondain Tenyésztők Baráti Köre részvételével megrendezésre kerülő Galamb, Baromfi és Díszmadár Kiállításán.

Abony városában az élet a hideg téli napokon sem áll meg. Minden év januárjában helyi családok várják a hagyományos galamb-díszbaromfi- és díszmadár kiállítást, amely az évtizedek során a város egyik legmeghatározóbb eseményévé vált. Része az abonyi közéletnek, biztos pont a város kulturális vérkeringésében, amelyet nagy számmal látogatnak a környező települések állatbarátai is. Nagy öröm a számomra, hogy Abony városában számtalan olyan civilszervezet működik, amely a szabadidő hasznos, minőségi eltöltésével szolgálja a saját tagságát, valamint a lakosságot. Jelen esetben az egyik legrégebbi múltú abonyi egyesületről van szó, amelynek tagjait az állatok szeretete köt össze, és egy olyan közösséget alkotnak, ahol a folyamatos kapcsolatot ápolnak egymással, segítik egymás munkáját, és büszkék eredményeikre. Nem mindennapi munkával jár ez a tevékenység, ami mellett emberpróbáló kitartást követel egy színvonalas kiállítás megszervezése. Egy olyan kiállításé, amelynek megtervezése, megszervezése, kivitelezése sok feladattal jár, de a végén a látogatók örömén és lelkesedésén keresztül minden belé fektetett energia maximálisan megtérül.

Abony város polgármestereként büszke vagyok az egyesület tagságára, közösségszervező munkájára, mely nem csak a városban, hanem országszerte és a határon túl is elismerést vívott ki.

Kívánom, hogy az idei verseny eredményezzen sok sikert minden tenyésztőnek és szerezzen sok örömet az idelátogató vendégeknek!

Őszinte tisztelettel:

Pető Zsolt

polgármester

162 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak