Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.10.02 H.

Abony a Nemzeti Vágtán

Összefoglaló

Szeptember 30-án és október 1-én Abony városa részt vett a Nemzeti Vágta döntőjén Szilvásváradon. Ebben az esztendőben sikerült egy, az eddigieknél is színpompásabb standot összeállítanunk, köszönhetően annak, hogy rendkívül sokrétű, színvonalas installációink álltak rendelkezésünkre. Szeretnénk kiemelni Antal Sándor és Családja által készíttetett és rendelkezésünkre bocsátott tarka borjút, mely a standunk előtt állva csábította a vendégeket. Nagy sikert arattunk vele, hiszen a bocival sok százan fényképezkedtek, sőt a Tarka Borjú és legendája bekerült a DUNA TV műsorába is.

A standon Abony értékei is bemutatásra kerültek, mely installációkat Jandácsik Pál a Kultúra Háza munkatársa készítette el nekünk. Járdány Vanda fényképész a stand dekorálásához szépséges fotóit biztosította. Az ABOKOM Nonprofit Kft. előtt pedig szó szerint le a kalappal, hiszen a szállítástól kezdve, a stand berendezéséig, a vendégek információkkal való ellátásán át mindenben segítették a pozitív városmarketinget. Ezen sorok írója szeretne köszönetet mondani Czagány Zsolt képviselő úrnak, feleségének Áginak és lányuknak, Kingának. Mindhárman oroszlánrészt vállaltak Abony település népszerűsítésében, így aztán több százan keresték fel standunkat. Fantasztikus érzés volt ezen a napon abonyinak lenni ismét!

Szekértoló csapatunk a célig száguldott és győzelmet aratott, megnyerték a Nemzeti Vágta ezen versenyszámát. Az ő szállásukat Czagány Zsolt és Családja biztosította, amiért külön szeretnénk köszönetet mondani. A csapatot menedzselte Járdány Vanda önkormányzati képviselő. A felkészítésben nagy szerepet játszott Zelei Gábor. A gyakorláshoz szükséges kocsit Bakos Károly és Családja bocsátotta rendelkezésükre. Mindenkinek köszönet! Persze első sorban a versenyzőknek: Bodor Erika, Mucza Földi Anita, Màdi Brigitta, Telek Csilla, Kemenczês Jânos, Angyal Dâvid, Czifra Zsolt, Zelei Gábor, Mucza István és Családtagjaiknak!

Idén abonyi lovas képviselte városunkat Krupincza Csaba személyében, aki bár előfutamában a harmadik helyen zárt, mégis méltóképpen, remek lovaglással képviselte településünket. Neki és Családtagjainak is köszönjük a helytállást.

Idén volt először kishuszárunk a döntőben. Tóth Zétény az előfutamból továbbjutott és csak hajszállal maradt le az elsőtől a középfutamban. A nagyon tehetséges lovas előtt még fényes jövő áll, ezúton szeretnénk megköszönni, hogy Abonyt választotta szereplése városának.

Az idei vágtán való szereplés tehát igazi csapatmunka volt. Mindenki, mint apró láncszem illeszkedett egymáshoz, egy füzért alkotva, mely szépen csillogó eredményeket hozott. Ezen sorok írója külön szeretne köszönetet mondani minden segítőnek aki részt vett a közös sikerben!

Köszönjük Abony! Hajrá Abony!

Lőrinczy Veronika sajtóreferens

Képek: Czagány Kinga és Lőrinczy Veronika

257 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak