Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.04.25 Cs.

Kis rendőrök lepték el a Szivárvány ovit

Élménydús rendőrségi bemutató

2024.04.17.- én az Abonyi Szivárvány Óvoda és Bölcsődében rendőrségi bemutatót tartott a Ceglédi Rendőrkapitányság képviseletében Novák Péter rendőr törzsőrmester, körzeti megbízott és Kovács Viktória rendőr őrmester.

Az ovisok interaktív beszélgetés formájában, életkoruknak megfelelően, közelebbről megismerkedhettek az egyenruhások munkájával, mindennapjaival és felszerelésével. Többek között szó esett arról, hogy a különböző területeken milyen rendőrök dolgoznak. Ezen felül a gyalogos -, és a kerékpáros közlekedés szabályaira is kitértünk. Az ovisok aktívak és érdeklődők voltak, ezt mutatja az a sok-sok kérdés, amelyeket feltettek a rendőr bácsinak, aki minden kérdésre készséggel válaszolt.

A rendőrségi munkát segítő eszközök közül, a rendőrautó érdekelte legjobban a kis csapatot. A nap fénypontja volt, mikor megszólalt a hangos sziréna, felvillant a villogó és a gyermekek ki- be szállhattak a rendőrségi gépjárműbe. A gyerekek több kelléket megnézhettek, kézbe vehettek, a sapkát, védősisakot, mellényeket felpróbálhatták.

Vidám, oldott hangulatú bemutató résztvevői lehettünk, amelyen a gyermekek játékos módon szereztek új ismereteket és maradandó élményeket.

Ezúton is köszönjük a lehetőséget a Ceglédi Rendőrkapitányság munkatársainak!

Veresné Barna Enikő

Óvodapedagógus

29 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak