Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.05.02 Cs.

Köszönjük a tűzoltók munkáját!

Tűz volt a Kerektó dűlőben

Köszönjük tűzoltóink példás helytállását!

Április 30-án délután lángra kapott az aljnövényzet Abonynál az erdőben, a Kerektó dűlőben. A tüzet vélhetően a nyárfa „vattája” okozhatta. A lángok mintegy 12 hektáros területet érintettek és a tanyás területen élők házait is veszélyeztették. Az egyik lakó hívta kétségbeesve a tűzoltóság munkatársait, akik hamarosan nagy erőkkel érkeztek a helyszínre. A tanyán élők azt tapasztalták, hogy kertjük vége lángokban áll, az ott található gépkocsi nagy robbanással lett a lángok martaléka. Szerencsére a tűzoltóknak sikerült megfékezniük a tüzet, megakadályozva ezzel egy nagyobb katasztrófát. A tűz így nem terjedt át a házra. Személyi sérülés nem történt. Az oltásban számos egység vett részt, akik nyolc szerkocsival érkeztek a helyszínre, valamint két egyéb járművel. A lángok megfékezését követően még több órán keresztül tartottak az utómunkálatok, mely során a még izzó, parázsló aljnövényzetet oltották a szakemberek.

Én magam is próbáltam segíteni a munkát, a tavaly a közelben telepített tűzcsap jó szolgálatot tett, hiszen innen „tankolták” fel a tűzoltóautókat. Czagány Zsolt képviselőtársam is segédkezett a területen.

Ezúton szeretnék Abony Város Lakossága nevében köszönetet mondani Újszilvás, Szolnok, Cegléd tűzoltóinak, valamint a Pest Vármegyei Katasztrófavédelem munkatársainak a példás helytállásért!

Pető Zsolt polgármester

62 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak