Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.12.10 Szo.

Idősbarát önkormányzat: Díjátadó

Legrangosabb eddigi kitüntetésünk talán a napokban átvett Idősbarát Önkormányzat díj, melyet ma hoztunk haza Budapestről.

Legrangosabbnak tekintem, mert országos szinten ismerték el azt a mindennapjainkban jelen lévő figyelmet, amit az időseink felé fordulva tanusítunk. Az idősekről való gondoskodás a legnagyobb felelősségünk! Az egészségben töltött kor meghosszabbításáért, a közösséghez való tartozás lehetőségének megadásáért, a boldog családon kívüli órákért fontos és nélkülözhetetlen feladatunk dolgozni. A jó szónak, figyelemnek, a hallgatóságnak és a biztonság érzet megteremtésének óriási ereje van. Az idős kor gyakori hozadéka a magány, de szemmel láthatóan egyre többen vesznek részt programjainkon, egyre bátrabban keresik az önkormányzatot kérdés vagy kérés esetén. Példát kell mutatnunk a mai fiataloknak, mert az idősekkel való bánásmód mikéntje fogja meghatározni a mi jövőbeni életünket is.

A díjat köszönjük, büszkén hoztuk haza Abonyba.

Pető Zsolt

"Idén is kiosztották az Idősbarát Önkormányzat díjat, amelyet ezúttal tizenkét település nyert el. A Díjátadón Hornung Ágnes családügyi államtitkár hangsúlyozta; a kormány köszönetet kíván mondani a lelkiismeretes munkáért, amelyet az önkormányzatok végeznek. Dukai Miklós önkormányzati államtitkár jelezte, azt várják el az idősbarát önkormányzatoktól, hogy a helyi döntéshozatalban mindenkor érvényesítsék az idősek életét könnyítő szempontokat.– Fontos szerepe a díjnak a figyelemfelhívás, hiszen az önkormányzatok azok, akik helyi szinten legtöbbet tehetnek az ott élőkért, főleg az idősekért.A díjjal 1,5 millió forint támogatás is jár, ezzel a kormányzat hozzájárul a kiemelkedő tevékenységet végző önkormányzatok következő évi, időseknek szóló programjainak anyagi fedezetéhez."-Magyar Nemzet

406 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak