Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.09.06 K.

Szeretjük Nagyabonyt! Szeretjük Abonyt!

Szeptember 3-án az Abonyi Fúvószenekari Egyesület és Mazsorettcsoport tagjai Nagybonyba utaztak a 27. Bihari János Zenei Napokra, két napos programra.

A két település közt élénk testvértelepülési kapcsolat van, ennek köszönhetően civil szervezeteink is egyre több alkalommal vendégeskednek egymásnál. A szeptember 3-i utazásra a városvezetés részéről Dr Egedy Zsolt alpolgármester és Korbély Csabáné a Humánpolitikai Bizottság elnöke kísérte el az abonyiakat. Fúvósaink és mazsoretteink részt vettek a nagybonyi ünnepségen, ahol fellépésükkel nagy sikert arattak. Bízunk benne, hogy hamarosan ismét találkozik Abony és Nagyabony! Mi mindkét települést nagyon szeretjük!

Előzmények:

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Abony város pályázatát pozitív elbírálásban részesítette.

Ennek köszönhetően testvértelepüléseinkkel közös programunk egymillió forint összegű támogatást kapott a támogató szervezettől.

Idén augusztus 20-án Abonyban közösen ünnepelt a felvidéki Nagyabony és Abony városa az Államalapítás Nemzeti Ünnepén. Az "Abony-Nagyabony közösségi kapcsolatok építése" címen nyertes pályázatnak köszönhetően láthattuk vendégül testvértelepülésünk képviselőit. A nagyabonyi Csillagfürt Népdalkör és Citeraegyüttes mintegy húszfős delegációval érkezett városunkba és az ünnepi programban kiemelt szerepet kaptak fellépésükkel.

 

712 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak