Ugrás a tartalomhoz
2022.08.10 Sze.

Átadják a Varga János Birkózócsarnokot Abonyban

Új, modern, kiemelkedő fontosságú sportlétesítmény épült meg

2021. szeptember 23-án a munkaterület átadásával megkezdődött a városi birkózóterem építési beruházása. A sportlétesítmény alapkövét tavaly október 8-án tették le ünnepélyes keretek közt. Idén az augusztus 20-i abonyi ünnepségsorozat kiemelkedő eseménye lesz a beruházás átadója délelőtt 11 órakor. Az abonyi közösség nagyon tiszteli és becsüli Varga János birkózót, a Nemzet Sportolóját, így nem is volt kérdés, hogy kiről nevezzék el az új birkózócsarnokot.

 

Az abonyiak régi vágya válhat valóra, hiszen a város egyik sikersportága, a birkózás végre méltó körülmények között folytathatja nagyszerű utánpótlás nevelő és versenysporttal kapcsolatos tevékenységét. Nem csupán az Abonyi Birkózó Club számára történelmi jelentőségű az új csarnok megépítése, hanem a városvezetés is régóta elkötelezett a méltán népszerű sportág mellett, mely több, mint 60 éves hagyományokkal rendelkezik Abonyban. Abony Város Önkormányzata az utóbbi években folyamatosan próbálta megteremteni az anyagi fedezetét annak, hogy a modern kor igényeinek mindenben megfelelő birkózó létesítménnyel gazdagodjon a település. A tavalyi évben az Emberi Erőforrások Minisztériuma döntésének értelmében kiegészítették a korábban már megítélt támogatást, így végre elegendő forrás állt rendelkezésre.

 

A beruházás összköltségvetése bruttó 235.270.985 forint, az EMMI által nyújtott támogatás összege bruttó 204.070.985 forint, az Abony Város Önkormányzata által saját költségvetésben biztosított önerő 31.200.000 forint.

 

Az új csarnok a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola udvarán épült meg, mellyel az oktatási intézmény diákjai is gazdagodnak, hiszen ők is új, korszerű létesítményben sportolhatnak a tanórákon.

 

Pető Zsolt polgármester:

 

A közös munkának és az államtitkári döntésnek köszönhetően épülhetett meg a birkózócsarnok. Ezúttal szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik kiálltak a projekt megvalósítása mellett és a kivitelezés során kitartó munkával segítették a létesítmény megépítését. Külön köszönetemet fejezem ki Varga János Olimpiai-, Világ-, és Európa Bajnok birkózó, Abony Város díszpolgárának, a Nemzet Sportolójának és Családjának, hogy mindenben támogatták, segítették elképzeléseinket. Köszönöm Földi László országgyűlési képviselő és a Magyar Birkózó Szövetség támogató együttműködését. Köszönettel tartozom az EU- Építő Kft menedzsmentjének és minden munkatársának, a példaértékű, ütemterv szerinti megvalósításban végzett tevékenységükért.

 

Nagy szeretettel adjuk át augusztus 20-án délelőtt 11 órakor a Varga János Birkózócsarnokot. Kívánok ebben az épületben kiváló edzésmunkát, jó versenyfelkészülést az Abonyi Birkózó Club sportolóinak, és a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola diákjainak pedig remek testedzést a testnevelés órák alkalmával az új sportcsarnokban. Bízom abban, hogy az új épület sok száz sportolni vágyónak ad méltó helyszínt, mely biztosítéka lehet a szabadidős sporttevékenység mellett a kiemelkedő versenysportban elért eredményeknek is.”- Pető Zsolt polgármester

 

A Varga János Birkózócsarnok átadójára augusztus 20-án délelőtt 11 órakor kerül sor.

 

Az esemény díszvendége lesz Varga János, a Nemzet Sportolója, Olimpiai-, Világ- és Európa Bajnok birkózó, Abony Város Díszpolgára, az Abonyi Birkózó Club tiszteletbeli elnöke.

 

A létesítmény avatásán ünnepi beszédet mond Pető Zsolt polgármester, Földi László országgyűlési képviselő, Németh Szilárd államtitkár, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke.

 

Köszönjük a Magyar Állam támogatását!

Abony Sajtó

250 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak