Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.07.20 Sze.

Mátyás király út és körforgalom

A korábbiakban már hírt adtunk arról, hogy a városvezetés és a Magyar Közút Zrt több útfelújítási projektben is együttműködésben dolgozik.

Ezek közül az egyik legfontosabb a Mátyás király út teljes felújítása és a piac előtti Szelei út – 4-es csomópont átalakítása.

 

A mai napon online értekezleten egyeztették a – már majdnem teljes – tervdokumentációt. A Mátyás király út a tervek szerint 7 méter szélességben épül meg és a mai egyeztetésen a Ceglédi úti csomópont és lehajtók megépítése, valamint a Nagykőrösi úti kereszteződés biztonságos kialakítása volt a fő téma.

 

A Városkapu előtt tervezett körforgalom tekintetében a kerékpársáv és a járdák egyeztetése mellett, szintén a biztonságos közlekedési feltételek voltak a középpontba, de a piactérhez való illeszkedésről is tárgyaltak a résztvevők.

 

Pető Zsolt polgármester: „Bízom benne, hogy még a nyáron befejeződik a tervezési folyamat és az engedélyezési eljárás után a jövő évben megkezdődhet a Mátyás király út építése és a körforgalom kialakítása. E két projekt mellett folyamatosan halad az M4 és a Szelei út csomópontban a rá-, illetve lehajtók tervezése, valamint az Abony-Törtel közötti út felújításának tervezése is.”

 

 

806 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak