Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.05.18 Sze.

Abony Városa kapta idén az „Önkormányzatok a közművelődésért „ díjat

Pető Zsolt polgármester írja közösségi oldalán:

A Magyar Népművelők Egyesülete által alapított díjat város kategóriában 2022-ben Abony kapta. Az „Önkormányzatok a Közművelődésért Díj” az egyik legnagyobb szakmai elismerés.

Ez hatalmas siker, és egyben megtiszteltetés számunkra. Köszönöm szépen mindazoknak, akik kitartó munkájukkal közreműködtek abban, hogy Abony Város ebben a rangos kitüntetésben részesülhessen. A díjátadóra a mai napon került sor ünnepélyes keretek közt a Tolnai Kulturális Központ és Könyvtár épületében a Népművelők 38. Vándorgyűlésén.  A rendezvényen velem együtt örült az elsimerésnek Simon Szabina intézményvezető, Debreczeni- Bakos Melinda és Jandácsik Pál a Kultúra háza munkatársa.

„Az MNE döntésének eredményeként, az Abonyi Lajos Művelődési Ház, Könyvtár és MKH felterjesztése alapján, Abony Város Önkormányzata a közművelődési feladatellátás terén végzett kiemelkedő munkája eredményeként elnyerte a díjat.”- olvasható a meghívó levélben.

A díjat a városi intézmények és önkormányzati vállalkozások és azok munkatársainak közös összefogásának eredményeként nyerhettük el. Közel 150 rendezvényt szerveztünk egy év alatt. Ezek a helyi önkormányzat segítségével, és koordinálásával valósulhattak meg. Végtelenül büszke vagyok közös sikerünkre!

A Nemzeti Művelődési Intézet a közösségi művelődés országos módszertani háttérszervezeteként kiemelten fontosnak tartja a közművelődési szakemberek minél szélesebb körű elismerését, ezért 2019-ben több szakmai díj alapításával csatlakozott a közművelődési kitüntetések rendszeréhez, ezzel az állami kitüntetések után a szakma legrangosabb díjait alapította meg.

Ezek közül az egyik az, melyet önkormányzatoknak ítélnek oda. Ezt kaphatta meg idén Abony Városa.

Köszönjük még egyszer a megtiszteltetést!

735 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak