Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.05.09 H.

Pályaorientáció: a gyógypedagógus hivatás

“Mindenkinek, aki elkötelezi magát a fogyatékossággal kapcsolatos tudás előbbre vitele mellett, megadatik a lehetőség, a hatalom és a felelősség, hogy szemléletváltást mozdítson elő.

“Mindenkinek, aki elkötelezi magát a fogyatékossággal kapcsolatos tudás előbbre vitele mellett, megadatik a lehetőség, a hatalom és a felelősség, hogy szemléletváltást mozdítson elő. Minden, amit tesz, és az is, ahogyan teszi, hozzájárul mindazon gondolatokhoz, amelyeket mások alkotnak arról a csoportról, amely – látható és láthatatlan értékei birtokában – keményen küzd azért, hogy embernek tekintsék.”

(Hoffmann Rita –Flamich Mária)

Minden szakmának szüksége van elkötelezett szakemberekre. Fontos ez az oktatásban is, különösen fontos a gyógypedagógia területén.

Nagy Andrea intézményvezető asszony mesterprogramjának a gyógypedagógus pályára lépés – pályán maradás a témája, célja pedig a gyógypedagógus szakemberhiány csökkentése.

A mesterprogramon belül a pályaorientáció kiemelt jelentőséggel bír, ennek jegyében szakmai fórum került megszervezésre 2022.05.05-én, továbbtanulás előtt álló diákok részére.

A rendezvényt Pető Zsolt, Abony város polgármestere nyitotta meg, előadást tartott

  • Szűcs Éva, a ceglédi Losontzi EGYMI intézményegység-vezetője,
  • Kovács Andrea, a Nagykátai Járási EGYMI intézményvezetője és
  • Márkus Eszter, az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai kar dékánhelyettese, egyetemi docens.

A szervezők és az előadók is őszintén remélik, hogy sikerült a diákok érdeklődését felkelteni.

Nagy Andrea intézményvezető

Montgh Imre Általános Iskola EGYMI

1143 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak