Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.04.26 K.

TeSzedd Akció Abonyban május 6-án

Újra lesz Abonyban TeSzedd akció, melyet idén május 6-án szerveznek meg.

Reggel nyolc órakor indulnak az aktivisták a Kultúra Háza elől! Kérjük a tisztelt lakosságot, civil szervezeteket, intézményeket, hogy amennyiben tehetik, vegyenek részt az akcióban! Előre is köszönjük a sok gondos kéz segítségét! Az akció során a szervezők biztosítanak eldobható kesztyűt.

Én biztosan ott leszek, hiszen környezetünk tisztasága közös ügyünk! Tisztítsuk meg Abonyt!

Kókai- Dudinszky Mónika alpolgármester

 

teszedd

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) idén is megszervezi a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója. 2021-ben közel százezer önkéntes vett részt az országos akcióban, és közel 1500 találkozási ponton, szedték össze Magyarország egyes közterületeiről az illegálisan lerakott hulladékot.

Az akciónak köszönhetően közel 3000 tonna hulladéktól tisztítottuk meg az országot, amelyből mintegy 1000 tonna az önkéntesek koordinátorok közreműködésével került összegyűjtésre. Több mint félezer oktatási intézmény tanulói és munkatársai vettek részt a szemétszedésben, és a legtöbb önkéntest megmozgató akciók is az oktatási intézmények közül kerültek ki. Ezen kívül 242 egyesület és civilszervezet, 272 államigazgatási szerv és 156 magánkezdeményezés keretében gyűjtötték az önkéntesek a hulladékot.

Idén tizedik alkalommal, 2022. május 2-8. között, szerte az országban „nagytakaríthatnak” majd a TeSzedd! önkéntesei.

Képeink a korábbi TeSzedd akció keretében készültek.

887 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak