Ugrás a tartalomhoz
2022.03.01 K.

Abony Közneveléséért Díj- Felhívás

Felhívás

Abony Közneveléséértkitüntetés adományozásával kapcsolatos javaslattételre

Az „Abony Közneveléséért” kitüntetés adományozásának rendjét Abony Város Önkormányzat Képviselő- testületének a kitüntetések alapításáról és adományozásuk rendjéről szóló 6/2015. (II.27.) önkormányzati rendeletének (továbbiakban: Rendelet) II. fejezete szabályozza.

 

A Rendelet 7. §-a szerint: „Abony Város Önkormányzatának Képviselő-testülete „Abony Közneveléséért” kitüntetést adományozhat azoknak a pedagógusoknak, akik kiemelkedő eredményt értek el az óvodai, iskolai, zeneművészeti oktató-nevelő munkában, nagyfokú szakmai felkészültséggel rendelkeznek a tehetséggondozás és a pedagógiai módszerek alkalmazásában.”

 

Az „Abony Közneveléséért” kitüntetésre javaslatot tehetnek:

 1. önkormányzati képviselők,
 2. a bizottságok nem önkormányzati képviselő tagjai,
 3. polgármester,
 4. alpolgármester,
 5. a képviselő-testület állandó bizottságai,
 6. a nemzetiségi önkormányzat képviselő-testületének tagjai,
 7. bármely abonyi választópolgár,
 8. abonyi székhelyű, illetve tevékenységét részben vagy egészben Abonyban végző civil-, vagy gazdálkodó szervezet,
 9. helyi intézmények vezetői,
 10. pedagógusok szakmai szervezetei és érdekképviseletei,
 11. szülői munkaközösségek,
 12. az intézményi diákönkormányzatok.

A kitüntetésből évente legfeljebb öt adományozható.

 

Kitüntetések posztumusz csak kivételesen adományozhatóak.

A Rendelet 8. § (3) bekezdése szerint a kitüntetésre való felterjesztés határideje minden év március 31. napja. A Rendelet értelmében a kitüntetés adományozásáról a Képviselő-testület április 30. napjáig dönt, a kitüntetés átadására pedig minden évben a Pedagógus Nap alkalmából kerül sor.

A javaslatok kizárólag Abony város honlapjáról letölthető, vagy a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán átvehető nyomtatványon nyújthatóak be, és minden esetben indokolással kell ellátni azokat.

 

A javaslatokat 2022. március 31. (csütörtök) napjáig a Polgármesternek címezve elektronikus úton az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre vagy postai úton a 2740 Abony, Kossuth tér 1. címre kell megküldeni, illetve személyesen az Abonyi Polgármesteri Hivatal Titkárságán kell átadni.

 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy csak a határidőben beérkezett, hiánytalan adatokkal, indoklással és aláírással ellátott javaslatokat áll módunkban elfogadni!

További felvilágosítás kérhető a Polgármesteri Hivatal Titkárságán az 53/360-135/101 telefonszámon vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

A kitüntetés adományozásának részletszabályait tartalmazó rendelet teljes szövege elérhető a www.abony.hu weboldalon az Önkormányzat/Képviselő-testület/Rendeletek/Egységes szerkezetbe foglalt rendeletek menüpontból.

 

Nyomtatvány IDE kattintva elérhető! 

822 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak