Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.02.18 P.

2022: Beruházások és színes programkínálat

Pető Zsolt polgármester írja közösségi oldalán:

Kötelező és önként vállalt feladataink mindennapi teljesítése mellett folytatjuk a tervezett beruházásainkat, de nem feledkezünk meg a színes programkínálatról sem 2022-ben. Talán így lehet polgármesteri összefoglaló előzetest adni ez évi terveinkről. A városban elérhető közszolgáltatásokat továbbra is hét önkormányzati intézmény fenntartásával, működtetésével biztosítjuk, ahol összesen 179 alkalmazott végez munkát.

 

A városüzemeltetési feladatokat, ezen belül a közterületek fenntartását, köztisztasági feladatokat, utak és belvízelvezetők karbantartását, intézményeink takarítását, üzemeltetését, a Strand és az ifj. Drávay József Tábor működtetését ezután is az ABOKOM NKft végzi.

 

Az Abonyi Városfejlesztő Kft. közreműködésével menedzseljük az Üzleti Parkunkat és gazdaságfejlesztési elképzeléseinket, valamint szervezzük testvértelepülési kapcsolatainkat, rendezvényeinket. Több folyamatban lévő beruházásunk mellett a nyertes pályázatainknak köszönhetően idén elkészülhet a Vasút út járda, a Sívó kúria és a Nagykőrösi út 3. szám alatt épületünk felújítása.

 

Megépülhet 6,9 kilométer külterületi út, a Knézich K. út, a Mikes Tó melletti kerékpáros pálya és játszótér, valamint elkészülhet a színházterem új világítástechnikája. Az elnyert pályázatok mellett elbírálás alatt van az Arany J. úti és a Szelei úti óvoda komplex felújítására, a Köztársaság úti óvoda, a Sportcsarnok, a Báthory út 2. alatti épületünk energetikai felújítására, a Kostyán kúria és az Ungár ház komplex felújítására, a Mónus I., a Wekerle S. és a Budai N.A. út felújítására benyújtott pályázatunk. A további fejlesztésekhez előkészítés alatt áll a Mária T. és a Dembinszky út, a Somogyi I. út megépítésének, tanoda és bérlakások építésének, valamint a Piac korszerűsítésének, beépítésének pályázata is.

 

A városi szolgáltatások működtetése és a beruházások mellett kiemelt figyelmet fordítunk az idei városi programokra is. A Művelődési Ház színes kínálata mellett idén újra megrendezzük a népszerű Pecsenye Parádét, idén is lesz családi nap a Parkerdőben, Vadak Ura című előadással ismét nyit a főtéri színház, folytatódik a népszerű Tóparti és Tarka Borjú Főzőverseny és idén nyáron ismét színpadra lépnek a Bihari Ifjúsági Stúdió fiataljai. Hamarosan ismét nyitnak a Tarka Téri Rendezvények és újra indul a Trak&Roll. Mindezek mellett az idei év legnagyobb rendezvénye a Nemzeti Vágta Abonyi Elővágta lesz. Mindennapi munka, városfejlesztés és városi közösségépítés. Ez vár ránk 2022-ben.

1441 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak