Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.02.09 Sze.

Zöldforgó és Alma Együttes a Somogyi Imre Általános Iskolában

A mai napon nagy volt az öröm a Somogyi Imre Általános Iskolában, hiszen egy sikeres pályázatnak köszönhetően a Zöldforgó Élménynap került megrendezésre az oktatási intézmény tornatermében.

 A lehetőségre egy szülő hívta fel a figyelmet. Az iskolába ennek köszönhetően elhozták az immár másfél éves Zöldforgó Élménynap programot. Ez nem más, mint egy élményszerű szemléletformálás és játékos környezeti nevelés mentén megalkotott projekt. Ebben kiemelkedő szerepet játszik Magyarország legnépszerűbb gyermekzenekara, az Alma együttes.

A tanulók érdeklődve és örömmel próbálták ki a játékokat, mely során sokat tanulhattak a környezetvédelemről. A Zöldforgó program támogatója az ITM.

A rendezvény végén az Alma Együttes koncertjén vehettek részt a nebulók.

Közösségi oldalunknak az Alma Együttes alapító tagja, frontembere adott villáminterjút a program megkezdése előtt, melyet nagy szeretettel teszünk közzé.

Mi is az a Zöldforgó?

„Célunk, hogy a gyerekeknek hasznos és mindennapokban is használható információkat adjunk át a jövőről, kihívásainkról és azok megoldási lehetőségeiről a fenntarthatóság témakörében. Tesszük mindezt egyszerre rendhagyó és előremutató, korszerű (technikai) eszközök használatával.

Az élménynapok 140 általános iskolában és 10 fesztiválon kerülnek megrendezésre.

Nem egy egyszeri élményt, hanem egy hosszú távú játékos edukációs programot kínálunk 3-18 éves gyermekek részére az élményprogram változatos elemeivel”

Bővebben a Zöldforgó programról itt olvashatnak:

https://zoldforgo.hu/

Az Alma Együttesről részletek az alábbi linken elérhetők:

http://almazenekar.hu/alma-story

1403 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak