Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.02.07 H.

Tégy jót Abonyért!

Február 4-én a Kultúra Házában tartottak személyes megbeszélést mindazon civil szervezetek, és magánszemélyek, valamint vállalkozások képviselői, akik részt kívánnak venni a Tégy jót Abonyért! programban.

Az előkészítő munka már hónapokkal ezelőtt megkezdődött.

Az elmúlt hetekben már több online megbeszélést folytattak az érintettek, több önkéntes csatlakozott hozzájuk. A Tégy jót Abonyért! szorgalmazója, és megálmodója Szórád- Kontér Andrea, aki maga is szeretne segíteni önkéntesként abban, hogy ne legyen olyan abonyi, akinek nem vagy szűkösen jut élelmiszer az asztalára.

A kezdeményezés mellé állt Kókai- Dudinszky Mónika alpolgármester asszony és Korbély Csabáné, Abony Város Önkormányzat Humánpolitikai Bizottságának elnöke is. Meghívott tanácsadóként és szakértőként egy pécsi civil szervezeti vezetőt kértek fel. Ott már mintegy tíz éve indult a program, és sok sikert értek el. Pásztor József a Nem Vagy Egyedül Alapítvány elnöke elmondta, hogy ő maga is nagy örömmel érkezett Abonyba, és jóleső érzés számára, hogy mennyi közösen tenni kívánó emberrel találkozott a városban.

„Életemben először most vagyok Abonyban, de azt gondolom, hogy ez egy nagyszerű Város, Önök pedig jó emberek!”- fogalmazott Pásztor József.

A programban az Énidő Zentrum, a Humánszolgáltató Központ is rész vesz. A Magyar Apostoli Egyház, Új Remény Gyülekezet már számos alkalommal hozott adományt az abonyiaknak. Lencse Balázs, a szervezet lelkipásztora kiemelte, hogy a továbbiakban is számíthatnak a támogatásukra, valamint a szakmai segítségükre is.

A programhoz vállalkozások is kapcsolódnak, így a Korona Pékség és a Közeli Kisbolt is.

A program lényegi eleme, hogy a tervek szerint a piac területén elhelyezésre kerül a Re- Formáló Egyesület Enni adok doboza. Ide lehet tartós élelmiszert tenni, melyet majd elvihetnek mindazok, akiknek szükségük van rá. E mellett a Tégy jót Abonyért! programban számos egyéb más akciót is terveznek. Nagyobb mennyiségű élelmiszer adományokat szeretnének eljuttatni nagyáruházakból, helyi boltokból és az Élelmiszerbankon keresztül is a rászorulóknak.

A program kivitelezéséhez sok önkéntesre is szükség lesz. Figyeljék ezzel kapcsolatos híreinket!

Abony Sajtó

1059 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak