Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.02.07 H.

Futókör épülhet Abonyban

Pető Zsolt polgármester jelentette be az örömhírt közösségi oldalán.

🏃🏃🏃🏃✅✅‼️‼️Újabb pályázati siker: Futókör létesülhet a Mikes tónál ✅✅🏃🏃🏃‼️‼️

A mai napon Baráth Gergely Béla, az Aktív- és Ökoturisztikai Központ ügyvezetője arról tájékoztatott, hogy 35.540.181 forint összegű támogatást kapott Abony Város Önkormányzata az Országos Futópálya Építési Program 2022 pályázaton. Az ezzel kapcsolatos támogatói okiratot is elküldték. A futókört a Mikes tó köré építjük meg. A sportlétesítmény nem csupán a rendszeresen testedzést végző magánszemélyeknek biztosít kiváló sportolási lehetőséget, hanem a sportegyesületek, valamint az iskolások számára is a testnevelés órák alkalmával.

A futókör pályázatról tavaly novemberben adtunk hírt először. A városvezetés tavaly elkészíttette a jelenlegi sétaútvonal mellett haladó 1.005 folyóméter hosszú és 1,6 méter széles gumiborítású futókör terveit. A pályázat keretében elnyerhető támogatás mértéke legfeljebb 50% volt. Az abonyi futópálya tervezői becslés szerinti összes költsége 71.080.362.- Ft, melyből 35.540.181.- Ft-ot nyert el a város. Így 35.540.181.- Ft önerőt kell biztosítanunk a projekt megvalósításához ebben az évben.

A futókör mellett a területen több másik beruházás is megvalósulhat a közeljövőben. Magyarország Kormánya nyújtott támogatást kerékpáros pálya, játszótér és szabadtéri kondipark kialakítására.

Így elmondható, hogy a Mikes tó rekraációs fejlesztése megvalósul, mely a városvezetés egyik fontos célkitűzése volt az elmúlt időszakban.

669 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak