Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2022.01.19 Sze.

Közlemény az Opus Titásszal történt abonyi megbeszélésről

Az ország bármelyik településén az áramszolgáltató legnagyobb odafigyelése mellett is előfordulhatnak meghibásodások a szabadon álló légvezetékeken.

 Talán ezzel az egy mondattal foglalható össze az Opus Titász munkatársaival folytatott január 18-i megbeszélés lényege. Az elmúlt időszakban tapasztalt áramkimaradások okának tisztázásával, illetve az üzemzavarok megszüntetésével kapcsolatban adott tájékoztatást ma a Városházán Benke József az Opus Titász üzemigazgatója.

Az áramszolgáltató regisztrációja szerint előző év novemberében és idén januárban több alkalommal (egy napon többször is) áramkimaradások voltak Abony területén. A novemberi kimaradások oka hálózati meghibásodás (vezetékszakadás, szigetelés meghibásodása miatti zárlat) volt, melyet elhárítottak a szerelők, így decemberben folyamatos volt a szolgáltatás. Január hónapban egy trafó (szándékos) megrongálása, majd egy másik napon közlekedési balesetek okozta oszloptörések, majd a szélvihar következményeként tapasztalhattunk pillanatnyi áramszüneteket.

Benke József üzemigazgató tájékoztatása szerint a cég munkatársai igyekeznek mindent megtenni a Cegléd és Szolnok felől érkező betápláló légvezetékek megfelelő állapotáért, de sokszor ez is kevés a ráhajló, vagy leszakadó faágak, illetve balesetek miatt. Pető Zsolt polgármester kérte a megnyugtató, határozott műszaki intézkedéseket, illetve kérte, hogy további kimaradás esetén az áramszolgáltató tájékoztassa a lakosságot az okokról, a kijavítás tényéről és az előforduló károk megtérítésének lehetőségéről. Benke József elmondta, hogy a légvezetékeken a szolgáltató legnagyobb gondoskodása mellett is előfordulhatnak előre nem látható műszaki meghibásodások, balesetek és károkozások.

E mellett ígéretet tett arra, hogy az Opus Titász mindent megtesz a folyamatos szolgáltatás érdekében. A mai megbeszélésről a jövő héten sajtóközleményt ad ki a szolgáltató.

Abony Sajtó

667 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak