Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.12.07 K.

Karácsonyi gyűjtés- KÖSZÖNET

A Karácsony, az ünnepvárás minden család számára az év legnagyobb eseménye.

 Az ünnep a szeretet, az együttlét mellett az ajándékozásról is szól. Vannak azonban olyan családok, akiknek igen nehéz terített asztalt, vagy ajándékot „varázsolni” a fa alá. 

A városvezetés és a civil szervezetek igyekeznek ezen a gondon enyhíteni.

A Humán Szolgáltató Központ és a Katolikus Karitász minden évben egyeztet a város vezetésével, és olyan alapvető élelmiszerekből álló csomagot állít össze, mely segít a családokon.

Az ajándékozás megoldására pedig létrejött a segítségnyújtás egy új formája, amely elsősorban a gyermekek részére okoz örömet az ünnepekkor.

Az előző év sikere láttán úgy döntöttünk, hogy ismét megrendezzük az úgynevezett „Cipősdoboz” akciót, melynek során a lakosságtól érkező szeretetcsomagokat vártuk.

Az összegyűlt ajándékokat egy olyan lista alapján osztjuk szét, melynek összeállításában a szakembereken kívül a gyermekek helyzetét legjobban ismerő óvónők, tanárok is részt vettek.

Hetekkel ezelőtt felállítottak egy listát, mely alapján a legrászorultabbak kapnak egy „doboz” ajándékot, melyet gyermekek, anyukák, apukák, nagyik állítottak össze és nagy szeretettel hoztak el a Főtéren felállított Mikulás házhoz.

Az idei esztendőben is nagy volt az ajándékozási kedv, melynek eredményeképpen sok-sok csomag gyűlt össze a rövidebb idő és az esős időjárás ellenére is.

Az ajándékokat a Városunk Fejlődéséért Egyesület képviselői várták és vették át, amit nagy szeretettel tettek!

 

Köszönjük mindenkinek, akik a szervezés munkájában részt vállaltak: Az ajándékot gyűjtő képviselőknek, a Humán Szolgáltató Központ, a Polgármesteri Hivatal munkatársainak, a Katolikus Karitász és a Humánpolitikai Bizottság tagjainak, az iskolák és óvodák pedagógusainak, igazgatóinak, hogy segítettek az adományozottak névsorának összeállításában és majd a csomagok eljuttatásában is.

 

A legnagyobb köszönet azonban azokat illeti, akik meghallották hívó szavunkat, és hatalmas szeretettel állították össze a csomagokat, elhozták és a fa alá tették azokat!

Csodálatos érzés azt látni, hogy a város lakói összetartók, megértik mások szorultabb helyzetét és segíteni szeretnének embertársaiknak!

 

Köszönjük Mindenkinek aki  bármiben is segített! Ne feledjük, hogy adni jó!

 

Legyen szép Karácsonya mindenkinek!

 

Korbély Csabáné a Humánpolitikai Bizottság elnöke

921 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak