Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.12.06 H.

Nyertes abonyi projektek

Ahogyan Pető Zsolt polgármester az elmúlt hét végén közösségi oldalán bejelentette: Magyarország Kormánya XII. 3.-án hozott határozatot arról, hogy Abony Város Fejlesztési Programját 174.249.525 forinttal támogatja.

A nyertes projektek tartalma:

 

 Járdaépítés, térburkolat kialakítás a Vasút úton

 

A projekt célja Abony központjában, a Vasút út mellett található, a Nagykőrösi út és a Luther utca közötti szakasz baloldalán a Főtérhez illeszkedő díszburkolat kialakítása). Abony Város központjából induló „Főtér sétány” megvalósítása biztosítja a jelentős forgalmat bonyolító járdaszakasz biztonságos használatát, az intézmények és szolgáltatók gyalogos megközelítését. A projekt teljes költsége 29.845.000.-Ft

 

Önkormányzati tulajdonú ingatlan (Abony, Nagykőrösi út 3.) felújítása "Civil Ház" kialakítása

 

civil haz 640 480

 

A cél egy modern, élhető közösségi hely biztosítása, ahol olyan civil kezdeményezések is megvalósulhatnak a jövőben, amihez jelenleg nincs megfelelő infrastrukturális háttér. A klasszikus értelemben vett közösségi hely üzemeltetésével, hiánypótló szolgáltatásokkal, a fogyatékkal élők rehabilitációs foglalkozásával valós társadalmi igények kielégítését célozzuk meg. A projekt teljes költsége 49.530.000.-Ft

 

A Kostyán Andor Rendelőintézet Abony, Kálvin János utca 10. szám alatt található volt Sívó kúria részleges felújítása

 

sico kuria 640 480

Ezen belül az épület vizesedésének megszüntetése, utólagos nedvesség elleni szigetelési munkálatok elvégzése, külső térburkolat építési munkálatai, bejárati lépcső felújítási munkálatai. A cél a Sívó kúriában zajló egészségügyi fizikoterápiás kezelésekhez és a Termálfürdő nyújtotta szolgáltatásokhoz kapcsolódóan egészségközpont fejlesztése. A projekt teljes költsége 33.274.000.-Ft.

 

Knézich Károly utca megépítése

 

knezich k 640 480

A beruházás során az Önkormányzat kezelésében lévő szilárd és egyéb burkolattal ellátott Knézich Károly utca felújítását kívánja megvalósítani 257 fm hosszon, 3,5 m szélességben aszfalt réteg borítással, padka rendezéssel, meglévő árok profilozásával. A projekt teljes költsége 16.065.500.-Ft.

 

A Mikes tó környezetének rekreációs célú fejlesztése

 

mikes to 640 480 

Abony Város Önkormányzata a Mikes tó rekreációs fejlesztési tervének keretein belül szeretne létrehozni egy modern, és biztonságos elemekkel felszerelt játszóteret a gyermekek számára, valamint a felnőtt lakosság szabadidős tevékenységét segítve egy szabadtéri edzőpályát. A tervek között szerepel egy ún. "Pump-track pálya", egy különleges biciklipálya. A Mikes tó, és környezete kifejezetten alkalmas a rekreációs célú fejlesztésre, mely többek mellett fontos szerepet játszik a lakosság közösségtudatának erősítésében is. A projekt teljes költsége 37.407.025.-Ft.

 

Az Abonyi Lajos Művelődési Ház, Könyvtár és Múzeumi Kiállítóhely színházterméke világítási eszközeinek beszerzése, telepítése

 

 muvhaz 640 480

A jelenlegi világítási rendszer elavult, és olyan eszközökből áll, amelyet már nem gyártanak. A 21. század technikai igényeinek kielégítéséhez szükség van korszerűbb eszközparkra, világítástechnikai berendezésekre. A tervezett fejlesztés jobb hatásfokú, energiatakarékos eszközök beszerzését jelenti, melynek révén a Művelődési ház rendezvényeinek élvezeti értéke számottevően növekedni fog, rezsikiadása pedig csökken. A projekt teljes költsége 8.128.000.-Ft.

1206 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak