Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.11.30 K.

Új táblák, útburkolati jelek

A Kovács László elnök által vezetett Városfejlesztési Bizottság átruházott hatáskörben a napokban több közlekedési tábla kihelyezéséről, útburkolati jelek felfestéséről, valamint parabola tükör kihelyezéséről is határozott.

A döntések meghozatalához okleveles közlekedés- építészmérnök véleményét kérték ki előzetesen. Az előterjesztés alapját képezték a lakosság által kezdeményezett jelek, táblák is.

A döntésnek megfelelően az Újszászi út- Katona József utca kereszteződésébe STOP táblát tesznek. Az Újszászi út- Lenkey utca kereszteződésébe szintén STOP tábla kerül. A Csillag Zsigmond utcában Korbély Csabáné önkormányzati képviselő, a Humánpolitikai Bizottság elnökének kezdeményezésére került ki „Megállni tilos” tábla, 100 m kiegészítő táblával.

Az Erzsébet királyné úton a súlykorlátozás helyett, "Teherautóval behajtani tilos!" tábla
"Kivéve célforgalom" táblával kiegészítve elhelyezése történik meg.

A Temető dűlőben parabola tükröt helyeztek kii egy kanyarban.

  • Az Erzsébet királyné utca teljes hosszában szaggatott terelővonal kerül felfestése, valamint „Elsőbbségadás kötelező!” útburkolati feliratok festése az úttest mindkét végén.
  • A Jókai Mór utca – Hunyadi J. u. kereszteződésben a kanyarodást segítő útburkolati vonalak felfestése történik meg a későbbiekben.
  • A Kálvin utca – Kossuth tér kereszteződésében, a kerekesszékkel közlekedők számára kialakított, a járdára történő feljutást biztosító sülyesztett szegély szakasznál a várakozás tilalmát jelző útburkolati jel (egymást keresztező vonalak) felfestése vált indokolttá.
  • A fent részletezett forgalomtechnikai eszközök mindegyike a biztonságos közlekedést szolgálja. A felsoroltakból már az eltelt néhány napban több is megvalósult.
1215 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak