Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.11.11 Cs.

Hivatalos tájékoztatás áramszünetekről

Ahogyan azt olvasóink jelezték, Abonyban november 10-én éjjel több alkalommal, november 11-én reggel egy alkalommal is lehetett egy másodperces áramszünetet észlelni Abony szinte minden körzetében.

 Ezt Olvasóink jelezték felénk is. Az üggyel kapcsolatban Pető Zsolt polgármester kért reggel hivatalos választ az OPUS TITÁSZ Zrt  illetékesétől. Megtudhattuk, hogy a lakosok számos jelzéssel éltek az áramszolgáltató felé, és az OPUS TITÁSZ Zrt tudott a műszaki problémáról, valamint haladéktalanul elkezdte a hiba elhárítását.

 

A mai közlemény szerint sajnos még várhatók további ki- és bekapcsolások Abony területén, a hiba okát keresik.

Pető Zsolt polgármester lapunknak elmondta, hogy továbbra is azt kéri a lakosoktól, ha áramkimaradást észlelnek, akkor azt haladéktalanul az OPUS TITÁSZ Zrt felé jelezzék a következő számon:


 +36 52 512 400

 

Az áramkimaradásoknak több lehetséges oka is lehet. Így az időjárási viszonyok miatti áthúzás okozta zárlat, vezetékre lógó gallyak.

Az alábbiakban az OPUS TITÁSZ Zrt közleményét tesszük közzé változtatás nélkül.

 

Tisztelt Pető Zsolt Polgármester Úr!

 Az Önök által jelzett pillanatnyi áramkimaradások körülményeit megvizsgáltuk, az alábbiakról tájékoztatjuk. Az Abony várost  ellátó 22 kV-os (középfeszültségű) távvezeték döntően szabadvezetéki hálózat. A szabadvezetékes hálózat jellegzetes tulajdonsága, hogy fokozottan érzékeny a külső hatásokra ( vihar, villámcsapás, szándékos – vagy vétlen rongálások ).

A  vezetékek, berendezések meghibásodásának megakadályozása céljából az alállomásokban  védelmek vannak beszerelve. Az alállomási működések rövid idejű, néhány másodperces zavartatást jelentenek a felhasználók számára, de a vezetékeink védelme érdekében elengedhetetlenek.

A védelem feladata, hogy vezetékben bekövetkezett zárlatot érzékelve a hálózatot lekapcsolják majd 1 secundum idő múlva visszakapcsolják. A statisztikák szerint ez idő alatt a zárlatok megszűnésének az aránya 90 % fölötti.

A  hiba helyének behatárolása céljából még további ki – bekapcsolások következhetnek.

 Ezen védelem működtetése, amely miatt Önök pillanatnyi áramszünetként érzékelnek,  a fogyasztók érdekét, a hosszabb áramszünettől való megkímélésüket szolgálja.

 Az Informatikai rendszereink segítségével folyamatosan, naprakészen követjük középfeszültségen az áramkimaradásokat. Hálózati beavatkozásokat hajtunk végre a szolgáltatás javítása érdekében, amennyiben szükséges. Üzemzavar (hosszabb áramkimaradás) esetén kollégáink a legrövidebb időn belül feltárják és javítják a hibát.

Tekintettel arra, hogy a hálózat nagy kiterjedésű ezért évente meghatározott időpontokban karbantartási, gallyazási munkákat végzünk a védelmi működések és üzemzavarok megelőzése érdekében. Kérjük a tulajdonosokat az időben történő  gallyazási munkák elvégzésére .

 Az OPUS TITÁSZ Zrt. megkülönböztetett figyelemmel kíséri nyomon a fogyasztói által jelzett panaszokat. Célunk a fogyasztói zavartatások, üzemzavarok minimalizálása s a lehető legcsekélyebb értéken való tartása.

Áramhálózati Üzem Szolnok 

1168 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak