Ugrás a tartalomhoz
2021.11.07 V.

Abony Város Önkormányzata megvásárolta a Nagyerdőt

A közelmúltban zárt ülésen tárgyalta a képviselő- testület a „Nagyerdő” megvásárlására készített polgármesteri előterjesztést.

A mintegy 20 hektár területű erdő egykor a városi rendezvények közkedvelt helyszíne volt és nagyon sokak számára a mai napig is kitűnő erdei kirándulóhely.

A terület tulajdonosa a felszámolás alatt lévő József Attila Agrárszövetkezet volt, ennek ellenére sokszor csak az illegális fakivágások és a szemétlerakások kapcsán hallottunk róla. Az önkormányzat most határozott lépést tett az erdő megmentése érdekében. A képviselő- testület egyhangú döntést hozott arról, hogy a Szövetkezet felszámolási eljárásán megvásárolja és városi tulajdonba veszi a „Nagyerdőt”.

a3 640 480

A napokban lezárult folyamat végén biztossá vált, hogy megköthető a szerződés, így megnyílt a lehetőség a vételi szerződés aláírására. A 19,942 ha területű erdőért 26.990.000.-Ft vételi árat fizet az önkormányzat.

a4 640 480

 

Pető Zsolt polgármester: 

"A „Nagyerdőhöz” sok emlékkel és élménnyel kötődik a város lakossága. Emellett a zöld környezet fejlesztése érdekében az erdő megmentése, megtisztítása és óvása közös feladatunk. A városi tulajdonba vétellel lehetőségünk lesz arra, hogy a jó gazda gondosságával biztosítsuk a „Nagyerdő” jövőjét és újabb rekreációs zöldterületet alakítsunk ki a lakosság számára. Az elkövetkező időszakban várunk minden segítő ötletet és segítő kezet a közös munkához.”

1418 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak