Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.11.07 V.

Szociális dolgozóinkat köszöntöttük

November 12-e a Szociális Munka Napja. Ez alkalomból november 5-én a Kultúra Háza tükörtermében tartottak ünnepséget a szociális szférában dolgozó abonyiak számára.

A rendezvényen Pető Zsolt polgármester mondott köszöntőt, kiemelve, hogy az utóbbi időszakban nem csak egészségügyi válsághelyzet miatt volt különösen nagy segítség a jelenlévők munkájára, hanem a szociális gondoskodás is gyakorta előtérbe került. A városvezető saját élményeit is felelevenítve köszönte meg a jelenlévők munkáját. Az ünnepségen a Bihari János Zeneiskola rendkívül tehetséges növendékei is felléptek. Varga Julianna csellón játszott, felkészítő tanára: Sörös Éva. Zongorán kísért Polyákné Györe Éva. Duka Csenge hegedűn játszott, felkészítő tanára Búzás Dóra, zongorán közreműködött Dóra Hajnalka.

Az ünnepi program végén a jubiláló szociális munkatársak munkáját ismerték el. Ők a következők:

Öt éves aktív munkájáért köszöntötték a Magyar Vöröskereszt tagját Pintér Zsuzsannát

Pintér Zsuzsanna a Magyar Vöröskereszt Ceglédi Szervezete által évente több alkalommal meghirdetett és megszervezett véradás előkészítésében – donorok nyilvántartása, értesítése- lebonyolításában vesz részt. Lelkiismeretes és odaadó munkájával hozzájárul és segíti a gyógyításhoz és életmentéshez nélkülözhetetlen véradást öt éve Abony Városában.

Récsiné Csáki Ágnest

Récsiné Csáki Ágnes 2004 -ben a ceglédi Török János Egészségügyi Szakképző Iskolában érettségizett, majd 2007 -ben szintén ebben az iskolában, E kategóriás ápoló képesítést szerzett.

2008-ban született meg első gyermeke Dominik, a Gyes letelte után 2011-től a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház bőrgyógyászati osztályán dolgozott, ápolóként.

2017-ben született meg kislánya Dorina, és a Gyed letelte után 2020.szeptember 01-től helyezkedett el a Humán Szolgáltató Központ, házi segítségnyújtás szakfeladatán, gondozóként.

Kiemelkedően empatikus készséggel rendelkezik, kedvességével és segítőkészségével könnyen az emberek szívébe zárja magát. Munkáját mindig gondos odafigyeléssel, lelkiismeretesen végzi.

Köszönjük munkáját!

15 éves jubileuma alkalmából köszöntötték

Turucz Edinát, a Humán Szolgáltató Központ munkatársát

Turucz Edina Jászapátin a Jász - Nagykun – Szolnok Megyei Mészáros Lőrinc Gimnáziumban érettségizett 2001-ben, majd felvételt nyert a Szent István Egyetem Jászberényi Főiskolai Karára, ahol 2005-ben szociálpedagógus szakon végzett. A főiskola elvégzése után a pszichiátriai betegek közösségi ellátásában közösségi gondozóként, majd közösségi koordinátorként tevékenykedett, az ellátott betegek nagy megelégedettségére. 2008-ban közösségi koordinátori képesítést szerzett. A Humán Szolgáltató Központban 2020-tól látja el a család-és gyermekjóléti szolgálat családsegítői munkakörét. A családokhoz mély empátiával, türelemmel fordul, ezért szívesen keresik meg az emberek problémájukkal. A gyerekekkel könnyen megtalálja a hangot, ami elősegíti az eredményes segítő munkáját.

Szakmai ismereteinek bővítése érdekében 2019-ben a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központnál, Szociális ágazati alapvezető képesítést szerzett. Az intézményben minden feladatban maximálisan lehet rá számítani. Munkáját precízen, elhivatottan, nagy odafigyeléssel végzi. A munkatársakkal jó kapcsolatot ápol. Köszönjük munkáját!

Szintén 15 éves jubileuma alkalmából köszöntötték, a Humán Szolgáltató Központ munkatársát, Gulyás Nórát

Gulyás Nóra 2000-ben érettségizett a jászberényi Liska József Erősáramú Szakközépiskola és Gimnáziumban. 2001-ben felvételt nyert a Szent István Egyetem Jászberényi Főiskola Karára, ahol 2005-ben szociálpedagógus szakon végzett. A Humán Szolgáltató Központ munkatársaként 2009-ben kezdett el dolgozni. Munkaköre a pszichiátriai betegek közösségi koordinátora és a Támogató szolgálat vezetése. A szakterülethez szükséges speciális szakmai tudásának továbbbővítése érdekében 2010-ben közösségi gondozó és koordinátor végzettséget szerzett, majd 2015-ben a Támogató Szolgálat, vezető képesítést is megszerezte. Munkáját precízen, elhivatottan, nagy odafigyeléssel végzi, kollégái maximálisan, minden feladatban számíthatnak rá. Köszönjük!

Antalné Nagy Magdolnát, aki 10 éve tagja az abonyi Karitasz csoportnak.

A Somogyi Imre általános Iskolában dogozott, jelenleg nyugdíjas pedagógus.

Munkájából adódóan nagyon jól ismeri a családokat, a rászoruló gyerekeket, felnőtteket, időseket egyaránt. A karitatív tevékenység minden formájában találkozhatunk Magdikával.

Táboroztatás, csomagosztás, ruhaosztás, tűzifaosztás, templomtakarítás. Ünnepi megemlékezéseken szívesen vállal aktív szerepet, szavalataival színesíti a műsort.

Több abonyi civil szervezet tagja.

Köszönjük áldozatos munkáját!

15 éves munkájáért köszöntötték Dr. Tóth Katalint, a Karitasz csoport vezetőjét, Csizmadia Mihálynét és Vida Sándornét, a Karitasz csoport tagjait.

Aktív szerepet töltenek be az élelmiszergyűjtésben csomag- és ruhaosztásban, tűzifaosztásban táboroztatásban iskolakezdési utalvány szétosztásában cipősdoboz akcióban jótékonysági bálok szervezésében mézeskalács sütésben, Erzsébet napi kenyérosztásban lelkigyakorlatokon és zarándoklatokon való részvételben templomtakarításban.

A Váci Egyházmegye püspöke Dr. Beer Miklós Vida Sándornét 2013-ban, Csizmadia Mihálynét 2014-ben Szent Erzsébet díjban részesítette, az Abonyi Egyházközségben évek óta végzett szeretetteljes és lelkiismeretes munkájukért.

Kati néni 2013-ban Caritas Hungarica díjat vehetett át.

822 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak