Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.11.04 Cs.

Bővülő munkahelyek

A TGE Commerce Kft. ékszergyártó üzem Abonyba költözését és indulását a kezdetektől fogva támogatta a városvezetés.

A cég és a város kölcsönös bemutatásában, az abonyi letelepedés segítésében meghatározó szerepet vállalt Izsó Balázs a Városfejlesztési Bizottság elnökhelyettese.

Az elmúlt időszakot áttekintve elmondható, hogy a járványügyi helyzet korlátozásai és a gyártási folyamat beindításának kezdeti lépései után lépésről lépésre halad célja felé a TGE Commerce Kft. A napokban tett városvezetői látogatás alkalmával az abonyi üzem vezetője elmondta, hogy egyre gördülékenyebben haladnak az ékszerek hitelesítésével és az Európai Unión kívüli országokba történő szállításokkal kapcsolatos hatósági eljárások, így egyre nagyobb mennyiségű készterméket tudnak előállítani és a megrendelőkhöz eljuttatni.

Az elmúlt időszakban több új gép is érkezett hozzájuk, ezáltal a gyártható termékek köre is nő. A gyártás növekedésével együtt bővül a foglalkoztatottak száma, ami november hónapban eléri a 40 főt. A napokban már egy új álláshirdetésük is kikerült az abonyi internetes oldalakra, amelyre ismét rengeteg jelentkezés érkezett. A munkaerő toborzással kapcsolatban Nagy Zoltán üzemvezető örömét fejezte ki, hogy rengetegen szeretnének náluk dolgozni és a jelentkezők alkalmasságát tekintve gyorsan fel tudják tölteni az álláshelyeket.

Izsó Balázs:

A TGE Commerce Kft abonyi letelepedése jó példa arra, hogy a helyi gazdaság fejlesztése, a helyi vállalkozások és munkahelyek számának növelése érdekében a városvezetésnek partneri, segítő szerepet kell vállalnia. Bízunk benne, hogy az üzleti parkba és az elkövetkező időszakban megnyitásra kerülő új üzleti, ipari területeken egyre több beköltöző céget köszönthetünk.

Kép: Balra Csanádi Csaba Településfejlesztési Osztályvezető, jobbra Izsó Balázs a Városfejlesztési Bizottság külsős elnökhelyettese

 

2172 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak