Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.10.13 Sze.

Jótékonyan forgatták a fakanalat

Ahogyan arról a közelmúltban beszámoltunk, a Ceglédi Huszárkonyhán Pető Zsolt polgármester felkérésére vett részt Abony Város képviseletében az az ügyes főzőcsapat, mely Röfi- Döfi vagy Dréher néven ismerős a főzőversenyek látogatói körében.

 A rendezvényről a csapat nem tért haza üres kézzel, hiszen ezüstérmet nyertek, és mindemellett mintegy 51.000 forintos támogatást sikerült gyűjteniük a jótékonysági főzés keretében a Montágh Imre Általános Iskola Együtt Egymásért Alapítványa számára. Október 12-én a szervezet kuratóriumi tagjai fogadták a csapat három tagját, akik átadták az adományt.

„Nagyon szépen köszönjük ezt a nemes, nagylelkű felajánlást, hiszen mi igazán nem is vagyunk ahhoz hozzászokva, hogy ily módon segítenek nekünk! Végtelenül boldogok vagyunk! Jó helyre fog kerülni az összeg, hiszen az iskolaudvar felújításán munkálkodunk, köszönjük, hogy gondoltak ránk, és az itt tanuló gyerekekre!”- mondták az alapítvány kuratóriumi tagjai Falusi Mónika és Vargáné Bíró Marianna.

„Nagy örömmel vettünk részt a főzésen, különösen, hogy tudtuk, hogy nemes célt szolgálunk vele. Elsőre igent mondtunk, amikor Pető Zsolt polgármester megkeresett bennünket, hogy képviseljük Abony Városát. Utána pedig egyet értettünk azzal, hogy a Montágh iskolába járó gyerekeknek segítsünk. Jó dolog, hogy második helyet értünk el a versenyen, de még jobb, hogy mintegy 51.000 forintot sikerült összegyűjtenünk. Nekünk a gyerekek mindennél fontosabbak! Tervezzük, hogy a jövőben is részt veszünk ilyen jótékonysági programban, szívesen segítjük az alapítvány munkáját ily módon. Várjuk a következő alkalmat, sőt arra biztatunk ezúton is mindenkit, hogy vegyenek részt főzéssel rendezvényeken, és az ott a becsületkasszába kóstolóért cserébe betett pénzeszközökkel támogassanak abonyi civil szervezeteket! Nagyon jó érzés, hogy segíthettünk, adhattunk! Máskor is nagyon szívesen megtesszük!”- mondták el a főzőcsapat tagjai, akik ezúton is szeretnének köszönetet mondani a Mészáros Vendéglőnek a pogácsa és rétes felajánlásért, valamint a Korona Pékségnek a kenyér biztosításáért.

Csapat tagjai: Fazekasné Herédi Edit, Fazekas István, Bárány Sándor, Kolozsvári József, Fazekas Tamás.

LV

803 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak