Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.09.29 Sze.

Tangazdaságban jártak a Gyöngyszemek ovisok

A Gyöngyszemek Óvodába járó kisgyermekek a Törteli Tangazdaságban jártak, melyről beszámolnak nekünk az óvónénik. 

Az Abonyi Gyöngyszemek Óvoda minden év szeptemberében kirándulást szervez a Törteli Tangazdaságba. Idén is így történt, hat csoport, akik középső- és nagycsoportos korúak illetve a csoportokban dolgozó felnőttek, ellátogattak ide és megtekintették a gazdaságban nevelt állatokat, a gazdaságban termesztett növényeket.

A ceglédi Török János Mezőgazdasági és Egészségügyi Szakképző Iskola diákjai és tanárai segítették az óvodás csoportokat a gazdaságban folyó munkák megismerésében. Ezért itt szeretnénk megköszönni Nekik, hogy minden évben szeretettel fogadják intézményünk óvodásait és dolgozóit illetve betekintést engednek az ott folyó mindennapi tevékenységükbe, munkájukba.

Volt lehetőség kukoricatörésre, szőlőszedésre és az állatok megfigyelésére élőhelyükön.  A leszedett szőlőt elvihettük az óvodába és ott a karbantartó bácsi segítségével ledaráljuk, lepréseljük és mustot készítünk belőle, amit az óvodás csoportok megkóstolhatnak. A letört kukoricát is megkaphattuk, amit a gyerekek fognak a kiskezükkel lemorzsolni, hogy kipróbálhassák a régi idők közösségi munkáját. A lemorzsolt kukoricaszemek és kukorica csutkák számtalan játékhoz lesznek majd felhasználhatóak az óvodában.

Sajnos már nagyon kevés család foglalkozik állattartással, növénytermesztéssel, az óvodásoknak ritkán van ilyen élményben részük.

Nagy öröm számunkra, hogy évente ellátogathatunk a Tangazdaság területére és új élményeket, tapasztalatokat gyűjthetünk itt.  Köszönjük szépen Nekik, hogy vendégül látnak Bennünket, szeretnénk az elkövetkező években is ellátogatni majd hozzájuk!

Gulyás Zsóka, óvodapedagógus

980 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak