Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.04.26 H.

Szivárvány ovi: Föld Napja

Idén együtt ünnepelhettük a Föld Napját!

A tavasz közeledtével az Abonyi Szivárvány Óvodában minden évben a csoportszobákban és a közvetlen természeti környezetben is szorgoskodnak a gyerekek. Séták alkalmával megfigyelik a közeli kiskertekben folyó munkálatokat, magvakat csíráztatnak, ágakat hajtatnak.

A hosszú kényszerszünet után újra gyermek zsivajjal teli élet kezdődött óvodánkban. Az Intézmény minden csoportjában érdekes, változatos tevékenységen keresztül közelítettük meg a Föld Napja témahetet. Óvodapedagógusaink szemléletes módon, csoportjaikhoz igazítva tervezték hetüket, melynek egyértelmű célja, hogy Földünk védelmére irányítsák a gyermekek figyelmét. Számunkra ez természetes, mivel az Intézménybe járó gyermekeket a Föld megóvására, a fenntarthatóságra, környezettudatosságra és az élőlények szeretetére neveljük, mely áthatja mindennapjaikat.

Az idei évben a karbantartó bácsik minden csoportnak magaságyásokat készítettek, amelyekbe a gyerekek vetőmagokat és palántákat nevelhetnek. Ezen a jeles napon a gyermekek bevonásával kihelyezésre kerültek a bogárszállók. Megannyi virág és zöldség került elültetésre a kis kertekben, valamint a felajánlásokból megvalósulhatott magaságyásokban. Az Agropont Kertészeti Szaküzlet, valamint a szülők lelkesen támogatták raklapokkal, több zsák virágfölddel, kerti virágokkal, locsolókannákkal, magokkal, palántákkal a csoportokat.

Ezúton is szeretnénk megköszönni számukra a felajánlásokat, melyek nélkül nem valósulhatott volna meg a pedagógusok által elképzelt magaságyás szigetünk és a kis kertek!

Minden magaságyás oldalát az adott csoport színei szerinti festett virágok fogják díszíteni, hogy az óvoda mellett sétálva mindenki megcsodálhassa a kis kezek szorgos munkáinak gyümölcsét.

Ami az óvodapedagógusainkat illeti, a jövőben is igyekszünk minden tőlünk telhetőt megtenni a Földért, környezetünkért, valamint a felnövekvő generációkat is erre nevelni.

Mucsi Patrícia

óvodapedagógus

 

Képek még IDE kattintva

906 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak