Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2021.04.12 H.

Előkészítés alatt a TGE abonyi üzeme

Elad Katz gyárigazgató: „Egy nagy céget szeretnénk létrehozni Abonyban.”

Április 8-án Pető Zsolt polgármester, Csanádi Csaba a Településfejlesztési Osztály osztályvezetője, Izsó Balázs külsős bizottsági elnökhelyettes látta vendégül a polgármesteri dolgozószobában a TenenGroup cégcsoporthoz tartozó TGE Commerce Kft. menedzsmentjét. A megbeszélésen az izraeli cég képviseletében Elad Katz gyárigazgató, Uri Weintal operációs igazgató és Dubovay Szilvia a vállalkozás hazai irodavezetője vett részt. A külföldi vendégek külön megköszönték Izsó Balázsnak az operatív segítséget, mellyel sikerült Abonyban megtalálni azt a helyet, mely ideális bázisa lehet a vállalkozás európai termelésének. Izsó Balázs a kezdetektől segítette és menedzselte a vállalkozás helyben való letelepedését. Ennek köszönhetően Abonyt választotta a TGE.

Pető Zsolt polgármester szintén számos, az engedélyeztetést elősegítő témában nyújtott aktív és hathatós segítséget, így a cég vezetői nagyon elégedettek voltak mind a városvezetés, mind pedig a helyi Polgármesteri Hivatal hozzáállásával. A TGE Izraelben 400 főt foglalkoztat, egyedi nemesfémből készített ékszereket gyártanak. A gyártósort hamarosan telepítik Abonyba, a volt Techno Cenzor épületében folynak majd a munkálatok. A tervek szerint a gyártás nyár elején már megkezdődik, ehhez – amennyiben az aktuális lesz- megjelentetik az álláshirdetéseket, melyet a megbeszéltek alapján az önkormányzati sajtó minden lehetséges felületén közzétesz majd a munkaerő optimális megtalálása érdekében.

A TGE a két hazai gyára után Abonyban indítja első külföldi üzemét, és terveik szerint nem csak Európába, hanem a világ minden tájára szállítanak majd. Pető Zsolt polgármester bemutatta Abony Város, a TGE Commerce Kft-t is érintő településfejlesztési elképzeléseit. Ez azt jelenti, hogy a vállalkozás környezetében a tervek szerint jövő év tavaszán megújul az úthálózat. E mellett a 8-as autópálya terve még több településsel biztosíthat majd a cég számára gyorsabb és közvetlenebb kapcsolatot. Az izraeli gyár menedzsmentje kiemelte, hogy örül annak, hogy Abony elérhetősége mind vasútvonalon, mind pedig a 4-es autópályán kiváló.

Az április 8-án tartott megbeszélésen téma volt a munkavállalók munkába járásának módja is. A polgármester elmondta, hogy a gyárhoz a Szolnokra és onnan Abony Város központjába tartó buszjáratok által a tömegközlekedés biztosított. Ezen kívül a helyiek nagy része előszeretettel választja a kerékpárt a településen belüli közlekedésre. A környező települések munkavállalói is buszjáratokkal érhetik el Abonyt igény esetén felmerült esetlegesen buszjárat indításának lehetősége is az új munkahelyre.

Elad Katz gyárigazgató TENENGroup:

„Nagyon örülünk, hogy itt lehetünk Magyarországon. Szeretnénk megvetni a lábunkat Abonyban és mi egy nagy céget szeretnénk itt létrehozni. Nekünk nagyon fontos az itteni érzés, mely valóban nagyon családias és segítőkész. Két gyárunk van Izraelben, 400 állandó alkalmazottunk van. Ez szezonálisan kiegészül plusz 800 munkavállalóval Anyák Napja és Karácsony előtt. Az lenne a távlati tervünk, hogy ugyanezt a foglalkoztatotti létszámot elérjük Magyarországon, azon belül Abonyban is. persze nem egyik hónapról a másikra fog ez megtörténni, ez évekbe telik. Hoztunk néhány mintadarabot is termékeinkből, hogy lássák a termékskálát. Mindegyik személyre szabott ékszer. Az online rendelhető ékszereink közül mindegyikén megjelenítjük, beleírjuk a kért nevet. Ezért is egyedi. Az én karkötőmön a feleségem és gyermekeim neve olvasható. Alapanyagunk főként az ezüst, ez a fő. E mellett aranyból és gyémánttal is készítünk termékeket, de ezt jóval kisebb volumenben. 25 brand-ünk van, a világon mindenhová szállítunk Mintegy 40 %-ot az USA-ba, 30-40 % Európa, és a többi Oroszország, Japán vagy Ausztráliába kerül. Nagyon szeretnénk megerősíteni a Városvezetéssel, az itt élő lakossággal a kapcsolatunkat. Az alapanyag külföldről érkezik, és utána Abonyban fogjuk azt megmunkálni. A tervek szerint nem csak Európába, hanem Világ minden országába tudunk majd szállítani innen is. Több, mint 4000 típusú termékünk van. A gyártáshoz szükséges gépek megérkeztek. Nagyon köszönjük a Városvezetés segítségét! Már nincsenek bennünk kétségek, mert minden nagyon gördülékenyen ment az előkészítéssel kapcsolatban. A legfontosabb, következő mérföldkő most számunkra a munkaerő toborzása, melyet megpróbálunk helyi, abonyi munkavállalókkal megoldani. Megbízható munkatársakat keresünk. ”

Dubovay Szilvia a vállalkozás hazai irodavezetője elmondta, hogy:

„Köszönjük a Városvezetésnek, külön Izsó Balázsnak és Pető Zsoltnak, hogy mindent megtettek annak érdekében, hogy a cégünk letelepülése zökkenőmentesen megtörténhessen.”

Pető Zsolt polgármester:

„Nálunk barátságosabb és családiasabb a hangulat, mint egy nagyvárosban, mi állunk rendelkezésre, és segítünk mindenben amiben lehetséges. Köszönjük, hogy bennünket választottak, szeretettel várjuk a céget!”

Izsó Balázs szakbizottsági elnökhelyettes:

„Ahogyan eddig is, ezek után is mindenben segíteni fogom a vállalkozás abonyi letelepedését, és munkavégzését. Köszönöm, hogy bennünket választottak, köszönöm, hogy bíznak bennünk, és azt is, hogy segíthettünk!”

Abony Sajtó

 

 

 

 

+

1363 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak