Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.06.06 Cs.

Nyertes pályázat az illegális hulladéklerakók felszámolására

Pető Zsolt polgármester nyilatkozata

Nyertes abonyi pályázat az illegális hulladéklerakók felszámolására

A „TISZTÍTSUK MEG AZ ORSZÁGOT II.” HULLADÉKFELSZÁMOLÁSI PÁLYÁZATON Abony Város Önkormányzata sikeresen pályázott, ennek köszönhetően 1.429.312 Ft-ot egyszeri vissza nem térítendő támogatást ítéltek meg településünknek az illegális hulladéklerakók felszámolására.

Köszönjük a segítséget, köszönjük a támogatást!

Az illegális hulladéklerakatok okozta talaj-, víz-, és levegőterhelés megelőzése, megszüntetése, illetve a tájsebek csökkentése környezetünk megóvása, egészséges életmódunk megőrzése, valamint tájvédelmi és tájképvédelmi szempontból is kiemelten fontos. Az Energiaügyi Minisztérium (a továbbiakban: EM) elkötelezett abban, hogy támogassa az ország területén jogellenesen elhelyezett vagy elhagyott hulladék felszámolását, valamint újrakeletkezésének megakadályozását. Ennek érdekében az EM támogatásával az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. nyilvános pályázati felhívást tesz közzé települési önkormányzatok, egyházi jogi személyek, civil szervezetek és gazdálkodó szervezetek részére. A pályázat célja, hogy elősegítse az érintett területeken fellelhető, jogellenesen elhelyezett vagy elhagyott hulladékok felszámolását, továbbá támogassa olyan ingatlanvédelmi rendszerek kiépítését, amelyek alkalmasak az ismételt illegális hulladéklerakás vagy elhagyás keletkezésének megelőzésére. A támogatás az ország területén jogellenesen elhelyezett vagy elhagyott hulladék egy részének felszámolására, valamint újrakeletkezése megakadályozására használható fel.

A program az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt., Energiaügyi Minisztérium támogatásával valósul meg. Köszönjük a támogatást!

Pető Zsolt polgármester

196 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak