Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.04.15 H.

Felhívás „Abony Város Egészségügyéért” kitüntetés adományozásával kapcsolatos javaslattételre

Az „Abony Város Egészségügyéért” kitüntetés adományozásának rendjét Abony Város Önkormányzat Képviselő- testületének a kitüntetések alapításáról és adományozásuk rendjéről szóló 4/2024. (II. 15.) önkormányzati rendeletének (a továbbiakban: Rendelet) IV. fejezete szabályozza.

A Rendelet 14. §-a szerint: „Abony Város Képviselő-testülete „Abony Város Egészségügyéért” kitüntetést adományozhat azon személy részére, aki a városban az egészségügyi ellátás területén kiemelkedő munkát végezett és ezzel hozzájárult az ellátás színvonalának emeléséhez.”

Az „Abony Város Egészségügyéért” kitüntetésre javaslatot tehetnek:

a) önkormányzati képviselők,

b) a bizottságok nem önkormányzati képviselő tagjai,

c) polgármester,

d) alpolgármester,

e) a képviselő-testület állandó bizottságai,

f) a nemzetiségi önkormányzat képviselő-testületének tagjai,

g) bármely abonyi választópolgár,

h) abonyi székhelyű, illetve tevékenységét részben vagy egészben Abonyban végző civil-, vagy gazdálkodó szervezet,

i) helyi intézmények vezetői,

j) az egészségügy területén működő szakmai és érdekképviseleti szervezetek

A kitüntetésből évente legfeljebb három adományozható.

Kitüntetések posztumusz csak kivételesen adományozhatóak.

A Rendelet 15. § (3) bekezdése szerint a kitüntetésre való felterjesztés határideje minden év május 1. napja. A Rendelet értelmében a kitüntetés adományozásáról a Képviselő-testület minden év június 01. napjáig dönt, a kitüntetés átadására pedig minden évben a Semmelweis Napon (július 01.) kerül sor.

A javaslatok kizárólag Abony város honlapjáról letölthető, vagy a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán átvehető nyomtatványon nyújthatóak be, és minden esetben indokolással kell ellátni azokat.

A javaslatokat 2024. május 1. napjáig a Polgármesternek címezve elektronikus úton az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. elektronikus levelezési címre vagy postai úton a 2740 Abony, Kossuth tér 1. címre kell megküldeni, illetve személyesen az Abonyi Polgármesteri Hivatal Titkárságán lehet átadni.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy csak a határidőben beérkezett, hiánytalan adatokkal, indoklással és aláírással ellátott javaslatokat áll módunkban elfogadni!

További felvilágosítás kérhető a Polgármesteri Hivatal Titkárságán az 53/360-135/101 telefonszámon vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

A kitüntetés adományozásának részletszabályait tartalmazó rendelet teljes szövege elérhető az alábbi linken: https://or.njt.hu/eli/v01/730259/r/2024/4/2024-02-17.

Abony Város Önkormányzata

250 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak