Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.03.31 V.

Molnár Péter plébános úr ünnepi gondolatai

Mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket!

Tisztelt Olvasók,

Kedves Testvérek!

Amikor egy óvodás kisgyermek az oviban egy képet rajzol édesanyjának, majd azt hazaviszi neki, egy szívecskét is rajzol a kép sarkába. Ebből minden anyuka boldogan tudja, hogy kisgyermeke szíve legnagyobb szeretetével alkotta ezt a képet. Ha egy kiskamasz ugyancsak szívet rajzol, vagy – mint mai világ gyermeke – egy szívecskét küld egy applikáción keresztül; egyértelművé teszi, hogy ki kedves számára. De a szeretet nem csupán egy saját kézzel rajzolt, vagy virtuális jel; sokkal több annál! A legfontosabb, amit tartalmaz, ami mögötte van; hogy szeretek valakit!

Isten a szeretet jelét Jézus által hozza a világba. Benne a szeretet teljessége az emberek iránti szeretetben, még a bűnös, gyarló emberek iránti szeretetében is megvalósul, majd a másokért való szenvedés és halál által teljesedik be. Így mondhatjuk azt, hogy Jézus által a kereszt is a szeretet jelévé, jelképévé vált. Annak önátadó, egymás gyengeségeit eltűrő, elviselő, elszenvedő, de elfogadó és mégis szerető üzenetnek a jele, amire Jézus megváltó halála tanít bennünket.

Kedves Testvérek! Szeressük egymást! Ki az, akit nem lehetne valamiért szeretni, és van-e olyan köztünk, aki nem vágyik a szeretetre?! Biztosan nincs! Ezért is „továbbítsuk” egymás felé azt az ingyenes, de mégis legnagyobb értékű ajándékot, melyre az értünk szenvedő és maghaló; de a szintén értünk feltámadó és örökkön élő Jézus jó példája tanít minket.

Áldott ünnepeket kívánok!

Szeressük egymást!

Molnár Péter

plébános

146 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak