Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.03.28 Cs.

Elkészült a felújított kereszt és Krisztus szobor

Nagypénteken avatják fel a szobrot

Elkészült!

A felújított keresztet és Krisztus szobrát 2024.03.29.-én Nagypénteken avatják fel a Katolikus Templom mellett papi áldással 15 órától, melyre nagy tisztelettel és szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Mutatjuk az utolsó mozzanatokat fényképes beszámolónkkal. Köszönet mindenkinek, aki a felújításban részt vett, azt segítette és támogatta.

Pető Zsolt polgármester

Korábbi hír az eseményről:

Értékőr: Felújítjuk a Katolikus Templom melletti Krisztus szobrot

Pető Zsolt polgármester kezdeményezésére felújítják a Katolikus Templom előtt lévő Krisztus szobrot. Sajnálatos módon az idő nem kímélte a műalkotást, annak nem csupán talapzata ment tönkre. A közelmúltban a korpusz teljesen megrongálódott, az gyakorlatilag darabokban hullott le a keresztről. Így hát Abony Város polgármestere kezdeményezte a mű mielőbbi felújítását, helyreállítását. A tervek szerint Húsvétra elkészül a kereszt felújítása és Krisztus szobra is elkészül. A városvezető elmondta, hogy az alkotást Varga Gábor szobrászművész készíti el, és a régi Krisztus szobor is felújításra kerül.

A fentiek a Szeretlek Abony! szellemiségének megfelelnek, mely szerint: Megvédjük értékeinket, őrizzük őseink emlékét! Így unokáink is látni fogják a templom melletti szobrot.

189 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak