Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.02.19 H.

Új díjat alapított Abony Városa

„Abony Város Életmű díja” kitüntető cím

Február 15-én egyhangú igennek fogadta el Abony Város Önkormányzat képviselő- testülete azt az előterjesztést, mely szerint „Abony Város Életmű díja” kitüntető címet alapítanak.

Megfogalmazódott az igény „Abony Város Életmű díja” kitüntető cím alapítására, tekintettel arra, hogy Abony Városában az oktatás, sport, kultúra, egészségügy, közművelődés, gasztronómia, gyermek- és ifjúságügy, szociális ellátás, közigazgatás vagy gazdasági életterületén végzett több évtizedes, kiemelkedő munkásságot, Abony jó hírét öregbítő személyek megbecsülését a Város egyedi módon kifejezze. A kitüntetés eseti jelleggel adományozható.- olvasható az előterjesztésben.

Ezért újra alkotta a városvezetés az ezzel kapcsolatos helyi rendeletet.

„Abony Város Önkormányzatának Képviselő-testülete „Abony Város Életmű díja” kitüntetést adományozhat azon magánszemély részére, aki az oktatás, sport, kultúra, egészségügy, közművelődés, gasztronómia, gyermek- és ifjúságügy, szociális ellátás, közigazgatás vagy gazdasági élet területén legalább két évtizeden keresztül kiemelkedőmunkát végzett, és ezzel jelentős mértékben hozzájárult Abony Város fejlődéséhez, jóhírnevének öregbítéséhez vagy tevékenységével kivívta az abonyi lakosság, illetve szakmaikörök tiszteletét.”- áll az új rendeletben.

Abony Sajtó

120 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak