Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.02.13 K.

Eredményes felderítések

Pető Zsolt polgármester facebook oldalán olvashatjuk:

Rendőri vezetőkkel tanácskoztam

Február 9-én dolgozószobámban fogadtam a Ceglédi Rendőrkapitányság vezetőjét, Bori Zoltán rendőr alezredes urat és az Abonyi Rendőrőrs kinevezett őrsparancsokát, a Ceglédi Rendőrkapitányság vezető helyettesét, Orosz Zoltán alezredes urat és Kapás Béla őrsparancsnok helyettes urat. A megbeszélésen gratuláltam Orosz Zoltán kapitányhelyettes úr kinevezéséhez, és megköszöntem rendőreink munkáját. Az elmúlt időszakban több sajnálatos és bosszantó esemény is történt a városban. Így ebben az évben három olyan kerékpárlopást jelentettek be a lakosok, melyek a vasútállomáson a tárolóból történtek. Ezen kívül az őrizetlenül hagyott kerékpárok kosaraiból tulajdonítottak el rendszeresen főként élelmiszereket.

Mindkét problémakörben eredményesen dolgoztak rendőreink, az elkövetőket felderítették. Tudomásom van róla, hogy egyikük már a Büntetésvégrehajtási Intézet „vendégszeretetét” élvezi, társaik ellen is eljárás van folyamatban, és hamarosan ők is elkezdik a büntetéseik letöltését. Bízom abban, hogy a felderítések és elfogások után megszűnnek a kerékpárlopások és az értékek eltulajdonítása is a kerékpárok kosaraiból.

Ugyanakkor fontos kiemelnem, hogy a lakosság nagyon sokat tehet annak érdekében, hogy ne fordulhassanak elő ilyen szabálysértések, illetve bűncselekmények! Mi is mindent megteszünk, hiszen kamerákkal figyeljük közterületeinket, és minden lehetséges eszközünkkel segítjük a rendőrség munkáját.

Tisztelettel kérem Önöket, hogy vigyázzanak fokozottan értékeikre, az 50- 100 ezer forintos vagy annál is értékesebb kerékpárokat, kérem, ne egy egyszerű 500 vagy 1000 forintos számzáras lakattal zárják le! Továbbra se hagyjanak közterületen értékeket a kerékpárok kosaraiban, vagy nyitva felejtett, akár zárt gépjárműveikben. Tegyünk közösen biztonságunkért! Kérjük, figyelmeztessék erre hozzátartozóikat is!

Pető Zsolt

Polgármester

100 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak