Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.01.24 Sze.

A Nemzeti Agrárkamara fóruma Abonyban

Nagy sikere volt a rendezvénynek

Pető Zsolt polgármester, valamint az abonyi és környéki gazdák térségi szakmai fórumot szorgalmaztak annak érdekében, hogy a napjainkban olyan fontos vízügyi aktualitásokról, az öntözési lehetőségekről, a jogszabályokról pontos és egzakt tájékoztatást kaphassanak első kézből. A fentieknek megfelelően január 23-án délelőtt a Városháza Dísztermében került sor arra a szakmai fórumra, Vízügyi aktualitások címmel, melyet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Pest vármegyei és Fővárosi Szervezetének elnöksége szervezett.

A rendezvény elején Hilbertné Dancsok Zsuzsanna a Nemzeti Agrárgazdasági kamara vármegyei igazgatója és Pető Zsolt polgármester köszöntötte a résztvevőket, majd Tasnádi Gabriella, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Vízgazdálkodási vezető szakértője tartott előadást. Ezt követően Harsányi Gábor, a Közép- Tisza- vidéki Vízügyi Igazgatóság igazgató- helyettese tájékoztatta a gazdákat és a szakembereket az aktualitásokról.

A fő téma az aszály, az éves csapadék mennyiségi eloszlása, az öntözőrendszerek, az erre adható engedélyek, pályázatok voltak.

A rendezvényen a szakértők készségesen válaszoltak a jelenlévők kérdéseire. A program konzultációval és kötetlen beszélgetéssel zárult.

Fókuszban a vízgazdálkodás

313 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak