Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.01.22 H.

Új pályázattal készül a város

Pető Zsolt polgármester közösségi oldalán olvashatjuk:

„Helyi humánfejlesztések címmel” uniós pályázat jelent meg, mely nagyszerű lehetőséget ad a Pest vármegyei településeknek, hogy települési programokat, program sorozatot valósítsanak meg. A városvezetés döntése alapján 125 millió forint támogatásra készít pályázatot az önkormányzat, melyhez partnerségi megállapodást kötött a Múzeum Baráti Kör Egyesülettel és a Tarka Borjú Hagyományőrző Egyesülettel.

A program kidolgozásához munkacsoport szerveződött, amiben a két egyesületen kívül a város intézményei és a Kék Madár Jóléti Alapítvány is csatlakozott. A pályázat január 31-ig készül el és támogatása esetén két évre biztosíthat pénzügyi forrást a városi rendezvényekhez.

Pető Zsolt: A pályázatunk központi eleme a kulturális közösségfejlesztés. A korábban megkezdett munkát szeretnénk folytatni a helyi hagyományok feltárásával és bemutatásával, a néptáncoktatás indításával, a Daloskönyvünk zenei feldolgozásával, a Pecsenye Parádé és a Tarka Borjú Főzőverseny erősítésével, fiataloknak és időseknek szóló programok rendezésével. Bízom a közös munka és a pályázat sikerében!

Pető Zsolt

polgármester

168 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak