Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2024.01.08 H.

Extrém hideg várható: Ülésezett a Vörös Kód Bizottság

Pető Zsolt polgármester az alábbiakról tájékoztatott:

A mai napon délelőtt összehívtam az úgynevezett Vörös Kód Bizottságot. Az irodámban tartott munkamegbeszélésen az ezen a héten várható extrém hideg miatti legfontosabb teendőinket vettük számba. Az ülésen részt vett Balog- Kökény Krisztina, a Humán Szolgáltató Központ intézményvezetője, Kovács Teodóra a Polgármesteri Hivatal Hatósági és Szociális Ügyek Osztályának vezetője, valamint Gáspár Csaba az ABOKOM Nonprofit Kft ügyvezetője.

Mindenkinek megpróbálunk segíteni, ugyanakkor szeretném kihangsúlyozni a Családtagok felelősségét, és kérjük, a szomszédokat is, hogy figyeljenek oda embertársaikra! Köszönjük szépen!

Korábban a város hivatalos közösségi oldalán az alábbiakról adtunk tájékoztatást:

Balog- Kökény Krisztina intézményvezető az alábbiakról tájékoztatott:

Az időjárási előrejelzés alapján valószínűleg Vörös kódot akkor adnak ki, ha tartósan mínusz 10 fok alá esik a hőmérséklet. Most mínusz 15 fok alatti hőmérsékletet jeleznek az ország egyes területein.

A cél az, hogy egyetlen abonyi lakos se kerüljön krízishelyzetbe a téli időszakban, és megkapja azt a segítséget, amellyel átvészelheti a telet.

A jelzőrendszer hétvégén is működik, melynek fontos alappillére a Humán Szolgáltató Központ. Extrém időjárás esetén azonban kiemelkedő a családtagok és szomszédok szerepe, hogy fokozottan figyeljenek, gondoskodjanak, vigyázzanak szeretteikre, szomszédiakra a szélsőségesen hideg időjárási körülmények közt.

A Humán Szolgáltató Központ elérhetősége: 06-70-386-6671

Melegedő helyiségként a Humán Szolgáltató Központ épületeit jelöltük meg, bővebb információ erről is a fenti telefonszámon kérhető.

197 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak