Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.11.15 Sze.

Legszebb Konyhakertek országos díjra jelöltek ünnepsége

Abony csodálatos kiállíttással érkezett a díjátadóra

Nagy várakozással, és vidáman indult el kis közösségünk november 14-én Biatorbágyra, a Juhász Ferenc Művelődési Központba, ahol délután két órától tartották a Magyarország Legszebb Konyhakertjei országos pályázat országos díjra jelöltjeinek ünnepségét.

Abony egy gyönyörű standdal készült, az installációk igazi csapatmunka eredményeképpen kerültek fel a három asztalunkra. Elmondhatjuk, hogy hatalmas sikert arattunk a programon, ahol kóstoltatással is kedveskedtünk a rendezvény résztvevőinek. Ezúton szeretnénk megköszönni a Vali Pékség önzetlen támogatását, hiszen nekik köszönhetően finom puha fonott kaláccsal kóstoltathattuk Juditka lekvárjait.

A rendkívül kedves, mindig mosolygós abonyi fiatal kertészek, Urbán-Varga Judit és férje Urbán Zoltán, valamint kisfiuk Urbán Zolika magukkal hozták a Család legkisebb tagját is, hathetes kislányukat, aki szintén remekül érezte magát a rendezvényen.

Egy másik fiatal abonyi házaspár, Óré- Tóth Vivien és férje Tamás szintén elismerésben részesültek.

A Szivárvány Óvoda és Bölcsőde káprázatos standdal rukkolt elő, ahol sokan nézelődtek.

Cseriné Krajcsi Editke és férje Sándor a csodás és különleges kiállított termények mellett sült hokkaidó tököt és füge zselét, birsalma sajtot kóstoltatott.

Vittünk magunkkal a város borából, melyet kedvtelve kóstolgattak a vendégek. Balasiné Molnár Ágnesnek köszönjük a szalmafigurákat! A kiállításon és ünnepségen kiállítottuk az ABOKOM Nonprofit Kft., a Boldog Fürjtanya, az Abonyi Homoktövis és a Táborhegyi levendulakert termékeit is.

A városvezetés részéről Kovács László önkormányzati képviselő, a Városfejlesztési Bizottság elnöke és Czagány Zsolt önkormányzati képviselő tartott velünk és segítette a rendezvényen résztvevő abonyiakat.

A Somogyi Imre Kertbarát Kör elnökének, Bene Lászlónak ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a csodálatos terményekért, segítségért, önzetlen munkáért és mindazon abonyiaknak, akik segítettek nekünk abban, hogy ilyen csodálatos legyen a standunk!

Neumann Fruzsinának pedig gratulálunk a szervezéshez, mint a projekt abonyi koordinátorának!

Bízzunk benne, hogy jövőre ismét ilyen sikeresek leszünk, mi abonyiak a Legszebb konyhakertek programban.

Lőrinczy Veronika

220 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak