Ugrás a tartalomhoz
Szechenyi Terv Plusz
2023.11.15 Sze.

Varázslatos Márton Nap

Sok százan vettek részt a lámpás felvonuláson

Abony Város Önkormányzata, a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola AMI, és az Abonyi Pingvines Óvoda és Bölcsőde szervezésében sok százan vettek részt a november 13-ai Márton napi lámpás felvonuláson.

A menet a Varga János Birkózó Csarnoktól indult, és a főtérig sétáltak a résztvevők. Itt volt a város apraja és nagyja, csodálatos lámpásokkal varázsolták igazán meghitté a mai rendezvényt. Fogat és lovacskák tették feledhetetlenné a gyermekek számára az estét. Még a lovak is világítottak. A téren a Gyulai iskola gyermekei táncoltak, énekeltek, és táncba hívták az ünneplőket.

Dudinszky Mónika Anna alpolgármester asszony mondott köszöntőt, és elmesélte Szent Márton legendáját. A rendezvényen Kovács László, a Városfejlesztési Bizottság elnöke, önkormányzati képviselő segített a lebonyolításban.

A műsor után ludaskásával vendégelték meg az ünneplőket, melyet Csányi Sándor és Bárány Sándor szervírozott. Az alapanyagot a Györgyehús biztosította támogatásként. Finom teát és forralt bort is kortyolgathattak a térre kilátogatók.

Ismét egy varázslatos program résztvevői lehettünk, köszönet érte minden szervezőnek!

Az idei Márton napi lámpás felvonuláson több ló is csatlakozott lovasával a programhoz. Négylábú barátaink ünnepi kivilágítást kaptak, ezzel is még szebbé téve a november 13-i rendezvényt, melyet Abony Város Önkormányzata, a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola AMI és az Abonyi Pingvines Óvoda- és Bölcsőde szervezett.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Mészárosné Mucsi Biankának, aki Berryvel, Matusinka Dórának, aki Elzával és Krupinczáné Mucsi Enikőnek, aki Álomhozóval lovagolt.

Ezen kívül köszönet Mucsi Sándornak és Tündinek, akik csodaszép kis pónijukkal bejöttek a térre a gyerekek nagy örömére.

Köszönjük a fogatnak is, hogy részt vettek az eseményen. A fogatban lévő pónik nevei Negró és Turbó, Józsika a fogathajtó papájával.

163 alkalommal

Közelgő programok

Események nem találhatóak